MotorNyheter

William Nilsson hoppas på avancemang i Grenland

För William Nilsson och JC Raceteknik kommer midsommar firas på andra sidan gränsen. Det är nämligen dags för den tredje deltävlingen i RallyX Nordic, som den här gången körs på den norska banan Grenland Motorsportsenter, drygt femton mil söder om Oslo.

– Det kommer såklart bli roligt att fira midsommar på bästa sätt. Målet är att plocka så många poäng som möjligt och klättra två placeringar i RallyX Nordic. Under den senaste deltävlingen i Arvika samlade jag bra poäng och klättrade i tabellen, trots att bilen började brinna i finalen, säger 18-årige Nilsson i ett pressutskick.

18-åringen ligger inför den tredje deltävlingen på fjärde plats i RallyX Nordic, med endast tre poäng upp till andraplatsen.
– För att plocka så mycket poäng som möjligt måste jag vara jämn genom hela tävlingen, inte minst i grundomgången, säger Tomelillaföraren.

I RallyX Nordic-mästerskapet leder Guillaume de Ridder med 60 poäng, bakom honom ligger Nilssons teamkollega Ben-Philip Gundersen på 36 poäng följt av Linus Östlund på 34 poäng. William Nilsson har stadiga 33 poäng som gör att han just nu ligger fyra i RallyX Nordic samt tvåa i det svenska mästerskapet.

– För att plocka så mycket poäng som möjligt måste jag vara jämn genom hela tävlingen, inte minst i grundomgången. Där kan man samla mest poäng, så det gäller att vara på tå. Det är en teknisk bana med en tight första sväng där det kan bli en del action.

Foto: Jakub Nitka

RallyX Nordic, Supercar Lites:
1. Guillaume de Ridder, 60 p
2. Ben-Philip Gundersen, 36 p
3. Linus Östlund, 34 p
4. William Nilsson, 33 p
5. Vasiliy Gryazin, 31 p

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close