Padelbloggen

Het padelsommar

Kommande månad är händelserik för den som är padelintresserad: padeltourtävling i Luleå, VM-kval i Polen, Vilshärad Padel Masters: padelns O-ringen och Swedish Padel Open i Båstad.

SPT Open i Luleå
Tävlingen spelas den 29 juni-1 juli och hade jag inte varit gravid hade jag mer än gärna tillbringat denna helg i Luleå. Det borde vara en självklarhet, men Luleå är faktiskt den första tävlingen jag känner till som har samma prispengar till damer och herrar. På damsidan ställer en av Spaniens (och därmed världens) mest lovande spelare, Alba Perez, upp med Luleåtjejen Erica Falegren. De blir svårslagna, men min träningskompis, Anna Åkerberg, och hennes partner, Emmie Ekdahl, får visa att de har fortsatt att utvecklas sedan vi spelade EM i höstas. Herrklassen, med nästan samtliga svenska toppspelare, håller mycket hög klass. WPT-spelaren, Guillermo ”Willy” Canstanon, och Anton Andersson, är favoriter, men Calle Knutsson och hans spanske partner, Ignacio ”Nacho” Asenjo, kan kanske överraska.

VM-kval i Polen
Svenska herrarna (damerna är direktkvalificerade) ska kvala till VM i Warszawa den 14-15 juli. Förutom värdlandet, Polen, är Österrike och Litauen i samma grupp som Sverige. Gruppvinnaren går vidare till VM i Asuncion i Paraguay den 28 oktober-4 november. Även grupptvåan kan gå vidare till VM via ett play off mot andra grupptvåor. Mitt tips är att Sverige vinner gruppen och därmed gör svenska damerna sällskap till Paraguay.

Vilshärad Padel Masters
Alla padelspelare bör någon gång under sin karriär ha spelat denna tävling, som motsvaras av orienteringens O-ringen. Vi pratar således om en veckas padelfest för hela familjen. Här arrangeras 14 olika klasser, after padel varje kväll och framför allt spelas det fantastisk padel. Prispengar på över 100 000 kr. har tidigare lockat ett flertal världsstjärnor till turneringen. Förra året mötte jag till exempel en av världens bästa spelare, Marta Ortega. Årets turnering är inget undantag. Herrarnas elitklass kommer dessutom vara kval till Swedish Padel Open i Båstad (läs nedan), vilket kommer locka många utländska professionella spelare till Vilshärad.

Swedish Padel Open
Sommarens stora padelhappening blir dock World Padel Tour-tävlingen, Swedish Padel Open, i Båstad den 24-29 juli. Jag hoppas alla läsare av denna blogg tar chansen att få se världens bästa manliga padelspelare live och uppleva den speciella sommaratmosfären i Båstad. Jag kommer i alla fall vara på plats och räknar med att det blir sommarens häftigaste upplevelse.

Glad midsommar önskar jag från den nya padelbanan i Limhamn!
Åsa Eriksson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close