FotbollLandskrona BoISNyheter

Klart: Swärdh och Manglind lämnar Landskrona BoIS

Ett ekonomiskt hårt pressat Landskrona BoIS tvingas av olika skäl minska på nyckelfigurer inom klubben.
Sportchef Peter Swärdh lämnar klubben inom kort. Akademiansvarige Issa Manglind lämnar i september. Talangutvecklaren Alojz Lukic:s framtid är också osäker.

Sportchefsrollen i Landskrona BoIS har varit ifrågasatt. Peter Swärdhs position mellan tränare och styrelse har inte varit helt enkel att hantera och nu står det klart att det efter Östermatchen den 30 juni inte blir någon fortsättning.

Bara någon timme innan måndagens medlemsmöte släppte Landskrona BoIS nyheten om Swärdh på sin hemsida.
– De ekonomiska förutsättningarna har kraftigt förändrats under min tid i föreningen vilket försvårar arbetet med de höga sportsliga ambitionerna. Då nya styrelsen har en annan plan avseende organisation kopplat till nuvarande finansiella läge, har jag med respekt för rådande situation gjort en överenskommelse med föreningen om att förkorta mitt avtal med Landskrona BoIS, säger Peter Swärdh.
– Det har varit en arbetsintensiv och spännande period i en förening med stort engagemang. Nu önskar jag ledare, spelare och supportrar stort lycka till i jakten på bra prestationer, säger Peter.
– Vi tackar Peter Swärdh för ett bra samarbete och en mycket professionell insats under hans tid hos oss, där han visat stor förståelse för föreningens ekonomiska situation, säger Urban Jansson ordförande i Landskrona BoIS.

Enligt uppgifter är Swärdh inte den ende som lämnar,
Issa Manglind, som varit oavlönad, släpper sitt engagemang av andra anledningar. Han vill driva ungdomsakademin på ett sätt som Landskrona BoIS inte klarar av rent budgetmässigt.
– Vi har olika ambitionsnivåer, säger Issa och utvecklar:
– Klubbens ekonomi medför att man sänker ambitionsnivån för mina visioner med akademin och ungdomsavdelningen. Under min tid har vi kommit en bra bit på vägen och bra struktur, för att ta nästa steg krävs mer insatser i utbildning och resurser, vilket klubben inte har ekonomi till.
– Min ambitionsnivå ligger i linje med SvFF och SEF:s krav på elitklubbarna, men finns inte pengarna så går det inte. Jag respekterar den ekonomiska situationen i klubben. Mycket tråkigt, men den hindrar utvecklingen och mig i mitt arbete.

Även Alojz Lukic kan vara på väg att lämnaLandskrona BoiS. Han har arbetat som ledare och tränare i klubben sedan 1995 och beskrivs ha varit en nyckelperson kring många av klubbens spelare som idag ingår i A-truppen.
Ingen som passerat Landskrona IP mer än en gång har kunnat undgå Alojz närvaro – som vi tyvärr inte kunnat nå för en kommentar.
– Att han har lämnat klubben stämmer inte. Vi har en dialog med honom om framtiden just nu, informerar klubbchef Max Lundmark.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close