skanesport_desktop-panorama-1

FC RosengårdFotbollNyheter

FCR-försvararen klar för engelska mästarna

Under tisdagen deklarerade FC Rosengård att man kommit överens med engelska Chelsea FC om en affär. Spelaren i fråga är amerikanskan Ali Riley som agerar huvudperson i en övergång klubbarna emellan. Rileys övergång till den engelska storklubben kommer att träda i kraft först när övergångsfönstret öppnar – det vill säga den 15:e juli. 

När Ali Riley anländer till London och Chelsea FC i juli, då gör hon entré hos en av de stora giganterna inom europeisk damfotboll. Säsongen som var artade sig strålande för Chelsea FC:s damlag. Ligasegrare hemma i England och en semifinal-plats i Women’s Champions League blev bokslutet för klubben, som innehåller flera svenska, välbekanta ansikten.

Ali Riley gör sin sista hemmamatch den 5:e juli när FC Rosengård möter Växjö, och hon kommer att tackas av.

– Ali kom till FC Rosengård 2012 och var varit starkt bidragande till våra 3 SM-guld och 3 Cup-guld under hennes tid här. Ali har nu bestämt sig för att ta nästa steg i karriären. Chelsea FC kommer att få en spelare med stort hjärta och en inställning som alla lag hade haft nytta av. Vi önskar Ali lycka till och vem vet, kanske korsas våra vägar igen i framtiden, säger FC Rosengårds sportchef, Therese Sjögran. 

Riley själv har också kommenterat den stundande flytten.

Under dem senaste 6,5 åren har FC Rosengård blivit min familj. Jag älskar denna klubb och allt vi står för både på och utanför planen. Jag har utvecklats extremt mycket som spelare och person under min tid här och jag är väldigt tacksam för allt klubben har gett mig. Efter nästan 7 säsonger här är jag redo för nya utmaningar och nya upplevelser. Livet är kort och man vet aldrig hur länge man kan ha en karriär som fotbollsspelare. Jag känner att jag måste ta denna chans att utmana mig själv och spela för en klubb som är en av världens största varumärken inom fotboll. Detta var ingen lätt beslut, eftersom FC Rosengård är absolut ett av Europas bästa lag och kommer gå långt med dem spelarna vi har och under Jonas ledarskap. Det skulle vara en dröm att kunna komma tillbaka och avsluta min karriär här, eller även jobba för klubben utanför planen. Jag ser fram emot ett nytt äventyr, men först är det fullt fokus på våra sista matcher innan uppehållet. 

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close