skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLunds BKNyheter

Lunds BK vidare i cupen efter nyttig vila

Lunds BK besegrade Österlen FF med 3-2 och avancerade i Svenska cupen. Länge såg det ut att bli en enkel vinst med ledning 3-0.

Men Österlen gav aldrig upp och reducerade två gånger inför hemmapubliken på Skillinge IP.

– Ett riktigt slarvmål och ett väldigt turligt. Men när det bara är ett måls skillnad blir det alltid lite stirrigt. Jag tyckte dock ändå att vi höll undan bra och hade bland annat ett friläge att avgöra, konstaterade LBK-tränaren Stefan Jansson och betonade att han och klubben tar cupen på stort allvar.

– Vi skapar vinnarmentalitet genom att i varje match gå för seger och ta det seriöst. Dessutom vill vi ta den där chansen att få möta ett lag från Allsvenskan eller Superettan. Sådana matcher är alltid kul och mycket utvecklande.

LBK-målen gjordes av Andreas Birgersson, Gustav Hillstedt och David Sax (bilden) och Kalle Larsson gjorde en bra insats som mittback.

– Matchen höll blandad kvalitet, men jag tyckte ändå att det fanns positiva tendenser i spelet. Vi har haft en tuff period med tätt matchande och de senaste dagarna har vi tagit chansen att vila. Att det var nyttigt tyckte jag märktes, påpekade Stefan Jansson.

– Dessutom var Andreas Birgersson och Jesper Möller tillbaka.

Österlen FF har nu två bröder Blixt i laget. Under sommaren har man lånat in 15-årige talangen Victor Blixt från Borrby IF. Tidigare fanns storebror Jacb i truppen. Båda spelade mot LBK.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close