skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Nanasi laddar för VM i Kanada

Idag fyller Elliot Nanasi 17 år.
I sommar gör han debut i U20-landslaget i Ultmate Frisbee – i Världsmästerskapen i Kanada.
– Det är en jättechans att utvecklas både som spelare och människa.

Ultimate Frisbee kan låte som en tidsdödare på stranden, en promenad i parken (bokstavligen talat) eller en fritidssyssla med småungarna.
Fel!
Elliot Nanasi har varit aktiv i sporten i 2,5 år.
– Det går framåt hela tiden, men inte så speciellt snabbt. Vår yngsta spelare i Malmöitiska ”Kockums Ultimate Team” U14 har inga fördomar. När man säger ”Ultimate Frisbee” tänker det på en sport. Vi har ett 30-tal ungdomar i yngsta gruppen vilket är kul att se. Många äldre tänker att frisbee är en barnlek, men det är en krävande sport.

Se klipp:

https://www.youtube.com/watch?v=HhUays2ehyI

Elliot Nanasi är en av de skånska ungdomarna som gör en rejäl satsning på sporten. Förra sommaren spelade han som 15-åring U17-EM och slutade åtta då
– Personligen gick det bra, jag fick mycket speltid och mycket förtroende från tränarna. Det var skönt att få komma in i det i landslagssammanhang.
EM gav mersmak.
I mars blev Elliot uttagen till U20-landslaget.
– Uttagningarna har fått mig att lägga ner mer och mer tid på sporten. Vi ökade passen till tre gånger i veckan plus extra fys i mars. VM i augusti är det som man tränar lite extra för.

U20-VM i augusti spelas i Kanada, Waterloo, och Elliot Nanasi är en av två representanter från Kockum.
– Vi ska vara där i en dryg vecka och det lär bli lite svårare än i EM. Stornationer som Kanada och USA som brukar vara bäst i Ultimate Frisbee är med nu.
Hur stor är sporten där?
– I USA är Ultimate Frisbee väldigt stort, där har sporten som mest utövare. Det är en av de största ungdomssporterna och dessutom finns det en professionell liga. Man kan till och med få stipendier för att spela frisbee i Collage.
Är du sugen på att prova den grejen?
– Jag är ju det! Jag tänkte ta ett utbytesår inför nästa år då jag ska gå tvåan på gymnasiet, men det kunde inte garanteras vart jag skulle bo och eftersom sådant är viktigt blev det inte av denna gång. Jag hade ögonen på Kalifornien, San Fransico eller Los Angeles..
Vilka är dina förhoppningar med U20-VM?
– Jag är 01:a och yngst i laget – så jag har inga stora förhoppningar på mycket speltid. Jag hoppas istället kunna utvecklas som spelare och person.

Idag 17-årsfirande Elliot Nanasi har bara U20-erferenhet på klubbnivå i Sverige.
– I USM var vårat lag (Kockum) yngst och chanslösa på förhand. Men på något sätt vann vi kvarten mot ett av favoritlagen, Stockholm, och blev skitglada. Mot Örebro i semifinalen hade vi verkligen chansen att vinna, men tappade en ledning efter att kanske blivit lite kaxiga… Sedan blev det bronsmatch mot Stenungsund, som tagit in tre danskar, som vi också lyckades vinna. Så alla var nöjda med tredjeplatsen – som var sjukt otippad.
– Efter det har vi tyvärr tappat en del spelare, så vi har en osäker framtid i klubblaget. På lördag har vi ett spelarmöte med alla gamla spelare för att försöka lägga grunden för USM i Eksjö som går utomhus i september. Får vi bara ihop lag där tror jag att vi kan gå väldigt långt, avslutar Nanasi.

Mer om sporten:

https://www.youtube.com/watch?v=UnNUEvs2Ev0

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close