Nyheter

Zanotti & Harris klara för Ankarets ledarsatsning

HK Ankaret fortsätter sin långsiktiga satsning på ett av föreningens viktiga fokusområden –
ledarutveckling och ledarförsörjning för barn och ungdom samt tjej- och damhandboll!
Sedan tidigare har HK Ankaret bl a arbetat med ledarutveckling via Svenska Handbollsförbundets utbildningsprogram och då i kombination med den lyckade satsningen ”Teknik före Taktik” tillsammans med Johan Zanotti, numera tränare i danska Sydhavsøerne – ett satsning för utveckling av ungdomshandboll.

– Vi tar nu nästa steg i vår satsning på fortsatt barn & ungdomshandboll samt ökat fokus på vår tjej- och damverksamhet, säger sportchef Anders Tiensuu.
– Vår tjej- och dam verksamhet står för hälften av föreningens aktivitet. Här bygger vi nu vidare från en bra bas och har förmånen av att på Dam Senior/Junior fortsätta med etablerade Rolle Nilsson och hans ledarteam bestående av Thomas Krone, Jiri Polak och Maria Hollfast (sjukgymnast/fystränare). Samtidigt knyter vi ytterligare spetskompetens till oss i termer av Johan Zanotti och Niklas Harris.
– Niklas som tränat damelitlaget H65 och idag är Svenska U18 lagets huvudcoach kommer att bidra med all sin erfarenhet av att utveckla tjej- och damhandbollen från barn och ungdom till elit. Johan och Niklas kommer i första hand att jobba med våra unga tjejer i hallen och också ingå i projektet ”Ledarskap i fokus” och här bidra med erfarenheter både på och utanför planen som stöd för föreningens fortsatta satasning på barn och; unfdomshandboll. Det handlar om att ge oss fler verktyg för ökad kvalitet men också skapa en långsiktig ledarförsörjnin.

– Med Niklas Harris som förbundskapten för Svenska U18 för tjejer och Zanotti fd. förbundskapen för U20 för killar och nu tränare i Danmark, så vet jag att vi har de allra bästa förutsättningarna att skapa en plattform för samtliga nivåer av HK Ankarets tjej- och damsida,
såväl med ny tänk och gedigen organisation, säger Rolle Nilsson.

– Jag ser framemot att vidareutveckla samarbetet med HK Ankaret, ett samarbete som vi startade för 4 år sedan. HK Ankaret är en klubb med häftiga visioner och som vill jobba med grunden innan man bygger toppen, säger Johan Zanotti.

– Jag tycker att det ska bli väldigt kul att få jobba i HK Ankaret framåt. Den utvecklingen jag har sett i HK Ankaret de senaste åren är häftig. Man har lyckats få till en fantastisk utveckling på ungdomssidan och ett herrlag på hög nivå i div 1. Det ska bli spännande att få var med på damsidans utveckling framöver. Föreningen har redan många duktiga ledare med hög kompetens så det blir mer som att ingå i ett team med många kunniga personer. Det är extra roligt att komma till HK Ankaret för det var här jag började spela handboll för väldigt många år sedan. Jag gjorde mina första bollskoleår i Bjärehovskolans handbollshall, berättar Niklas Harris.

Patrik Romberg, ordförande i HK Ankaret:
– Det känns mycket inspirerande. Föreningen har idag ca 750 medlemmar varav ca 120 ledare som spänner över samtliga årgångar. Intresset för handboll är stort, HK Ankaret fortsätter utveckla sin barn- och ungdomsverk. Vi fortsätter växa och inför kommande säsong har vi nästan 40 lag i seriespel över samtliga årgångar med bas i minihandboll och barn och ungdom hela vägen till seniorspel.
– Extra roligt är att vår satsning på minihandboll som fortsätter och växer i både Bjärred och
Lomma.

I ett pressmeddelande skriver klubben:
”Med riktade insatser, med stöd via partners, ökar vi nu antalet ledare som utbildar sig via Svenska handbollsförbundet för att på så sätt ytterligare säkerställa att vi ligger i framkant kring hur vi på bästa sätt ska utveckla vår viktiga kärnverksamhet, ungdomshandbollen. Till detta kunde vi i våras berätta om vår satsning på herrsidan och den tränarkonstellation som nu är på plats. Det tillsammans med vår nu utökade och fokuserade satsning kopplat till vår dam- och tjejverksamhet, nytillskott på HJ och PA som vi återkommer till samt vår bredare och ökade satsning på våra ledare aktiva inom samtliga barn & ungdomskullar, skapar goda förutsättningar för att fortsatt kunna erbjuda barn & ungdomar en stimulerande plattform för utveckling och samtidigt erbjuda handbollsunderhållning i Lomma kommun.”

Relaterade artiklar

Back to top button
Close