InnebandyMalmö FBCNyheter

Har spelat i Allsvenskan för Vittsjö – klar för Malmö FBC

Från elitsatsning i fotboll med Vittsjö GIK till detsamma inom innebandy – nu med Malmö FBC. För Hanna Simonsson fungerar det utmärkt att gå från den ena bollsporten till den andra.

Hanna kombinerade spel med moderklubben Emmaljunga GOIF i division 2 samtidigt som hon var med och sköt upp Röke IBK från division 1 till Allsvenskan förra säsongen har
tidigare spelat fotboll på elitnivå.

Trots att Hanna alltid har varit en talangfull innebandyspelare och b la spelat i Skånelaget har hon ändå gått lite ”under radarn”. Förmodligen för att hon främst har satsat på fotboll i Vittsjö GIK (damallsvenskan).

När fotbollsskorna lades på hyllan och innebandyn fick ta mer plats tog karriären snabbt fart. Två säsonger med spel i moderklubben Emmaljunga i blygsamma division 2 har kombinerats med spel via sk ”dubbel licens” med Röke IBK i division 1
– Hanna var såklart inte helt obekant för oss och hon har ju spelat i Skånelaget med Niklas som ledare. Men det var inte förrän vi såg henne komma in i hemmamatchen mot vårt U-lag och i stort sett avgöra på egen hand som vi fick upp ögonen ordentligt. Vi följde henne sen resten av säsongen och det är ingen tvekan om att det är en stor bollbegåvning som vi ser fram emot att utveckla vidare. Vi har också starkt värderat in Hannas fysik och erfarenheter av idrott på elitnivå, kommenterar klubbchefen Mikael Jeppsson i ett pressutskick.

Hanna producerade 30 poäng på 15 seriematcher för Röke IBK och var högst bidragande till att laget sen kvalade upp i Allsvenskan Södra. I moderklubben Emmaljunga GOIF blev det 11 matcher och 27 poäng. Hanna kan spela på flera positioner men är i grunden back.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close