skanesport_desktop-panorama-1

AnkaretHandbollHK AnkaretMagasin

Ankaret värvar med ledarskap i fokus

HK Ankaret fortsätter sin långsiktiga satsning på ett av föreningens viktiga fokusområden – ledarutveckling & ledarförsörjning för barn & ungdom.
Klubben presenterar tre nya och spännande namn Alex T (bilden), Micke W och Sasan Z, som tillsammans med våra redan befintliga och passionerade ledare kommer att fortsätta utveckla HK Ankaret.

Detta året kommer HK Ankaret ha ett U-lag som ska representera föreningen i div 4 med ambitionen att successivt ta steg i seriesystemet samtidigt som man fokuserar på USM.
– Detta betyder mycket för föreningen, säger Patrik Romberg ordförande i HK Ankaret.
– Det är en viktigt brygga såväl till PA samt till herr seniorlag.
Huvudansvarig för laget är Anders Tiensuu, även sportchef i HK Ankaret, som har meriter från eget spel i allsvenskan samt går nu TS3 utbildningen. Han har plockat ihop ett spännande ledarteam för U-laget.

Alex är en av ledarna som tillsammans med Anders ingår i teamet. Han är en ung ledare, från Eslöv och född 1996. Alex har siktet inställt på att i framtiden ha en heltidsanställning som handbollsledare.
– Jag imponeras av Alex målsättning och han har samma syn på hur vi vill träna och spela handboll. Att ge honom möjligheten att fortsätta sin tränarkarriär inom vår förening känns oerhört spännande. Vi går båda i samma grupp på TS 3 utbildningen som kommer avslutas i juni 2019, säger Anders Tiensuu, Sportchef i HK Ankaret.
– Ankaret har något spännande på gång både på dam/tjej och herr/kill sidan och det är en resa som man vill vara med på då den kommer utveckla mig som tränare väldigt mycket. Jag tror jag kommer bidra mycket med glädje både på träning och match, mitt ansvarsområde blir anfallsspelet samt utveckla våra målvakter, berättar Alex som har en bakgrund som målvakt i Eslöv.

Micke W är ytterligare en ledare i temat som vi har glädjen att knyta till föreningen.
– Micke kommer ha ett ansvar för vårt försvarsspel. Hans ledarskap och erfarenhet att få grupper att prestera mot gemensam mål kommer bli mycket betydelsefullt för oss” säger Anders Tiensuu.
– Jag ser uppdraget som en spännande utmaning där jag får möjlighet att jobba med gruppdynamik och handboll i en fin kombination. Jag har alltid sett försvarsspelet i handboll som något komplext och spännande där det är viktigt att göra varandra bra samtidigt som snabba beslut ska fattas, allt i kombination med den fysiska prestationen, säger Micke.

Föreningens Pojkar A är en stor trupp med en mix av P02 och 03. Sasan kommer tillsammans med redan rutinerade Ludde, Ulrik och Baltsar att ingå i ledarteamet för laget. Sasan gillar att utveckla den individuella tekniken hos spelarna vilket blir en av hans fokusområden. För många är Sasan mest känd som den drivna och passionerade beachhandbollstränaren med fina framgångar bl.a SM guld på meritlistan. Det innebär att Sasan även kommer att starta beachhandboll inom föreningen samt med sitt eget lag spela i HK Ankaret färger under 2019 års beach-SM.
Kan det bli SM guld 2019?
– HK Ankarets känns familjärt och moderna i sitt tänk kring handbollen och organisationen vilket passar den ledarskapsstil jag promotar och står för. Jag ser fram emot en engagerande säsong i världsklass 2018-2019! säger Sasan.

– HK Ankaret har tidigare kunnat berätta om våra satsningar på ledarutbildning och bl a satsningen med Zanotti och Harris som injektion till damlagen, tjejverksamhet och generella ledarutveckling, säger Patrik Romberg ordförande i HK Ankaret.
– Att vi nu även knyter till oss ytterligare inspirerande ledare och får in beachhandboll under föreningens vingar är spännande. Vi vet att föreningens ledare och spelare verkligen gillar alla former av handboll; från inne handboll till ute på gräs och i sand. Nu kan vi erbjuda hela skalan och från barn & ungdom till senior.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close