MotorNyheter

Tio race på elva veckor för Gustav Malja

Gustav Malja står inför inte bara årets, utan faktiskt karriärens, mest intensiva tävlingsperiod. Nu väntar rio racehelger på elva veckor.

Från och med i helgen är det full fart som gäller hela sommaren, och först ut i en svårslagen radda högoktaniga Porsche-race står ett nytt besök på pittoreska Red Bull Ring.

Malja tävlade på den österrikiska Grand Prix-banan så sent som för några veckor sedan, då han stod för två massiva uppkörningar efter en kostsam teammiss i kvalet när Porsche Carrera Cup Deutschland var på plats. I helgen återvänder Malmöföraren alltså till Red Bull Ring för andra gången på kort tid, denna gång i Porsche Mobil 1 Supercup som en del av supportpaketet till Formel 1.

Gustav Maljas dubbla tävlingsprogram i såväl det tyska Carrera Cup-mästerskapet som den prestigefyllda Supercupen innebär att han nu står inför ett exceptionellt hektiskt schema. De två kalendrarna överkorsar varandra på ett sätt som innebär att Malja kommer vara på resande fot från och med nu och i princip resten av sommaren, med tävlingar varje helg förutom en fram till mitten av september.

– Det här blir en riktigt, riktigt intensiv period. Jag har aldrig varit med om något liknande tidigare; vi var aldrig i närheten av så här mycket körning under mina år i formelbilsracing. Det blir definitivt ett tufft reseschema, och jag kommer att spendera extremt mycket tid med teamet de närmaste månaderna. Med så många race på så kort tid blir det extra viktigt med återhämtning, och det är vid sådana här tillfällen man kommer ha nytta av all träning man lagt ner under vintern och våren. Man måste kunna ladda om batterierna snabbt, och med tanke på hur mentalt urladdad man är efter en racehelg är det mycket svårare än man kanske tror, säger Gustav Malja i ett pressutskick.

– Det blir intressant att komma tillbaka till Red Bull Ring den här helgen. Vi hade riktigt bra fart där mot slutet av Carrera Cup Deutschland-helgen för ett tag sedan, och utan det som hände i kvalet den gången hade vi kunnat slåss om topp fem. Nu fick jag två extremt underhållande race i kroppen istället med fler än 40 omkörningar, men i helgen hoppas jag att vi slipper en upprepning. Målet är att få en trubbelfri resa och försöka närma oss toppen ytterligare, och att få utväxling för det i form av resultat.

Foto: Porsche AG

TIDSSCHEMA

Porsche Mobil 1 Supercup
Deltävling 3 | Red Bull Ring (Österrike)

Fredag 29 juni
Fri träning: 18.40-19.25

Lördag 30 juni
Kval: 13.25-13.55

Söndag 1 juli
Race (16 varv): 12.15-12.50
LIVE | Viasat Motor / Eurosport 1

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close