IK PanternIshockeyMalmö RedhawksNyheter

Lassen senast in i Panterntruppen – saknas två backar

Förre Malmö Redhawksspelaren Matias Lassen är nu helt klar för IK Pantern. Men det saknas fortfarande två backar innan sportchefen Viktor Stråhle slutfört arbetet med nyförvärvsjakten.

– Det har ju varit på gång med Matias ett tag nu och han var faktiskt en av de första vi tittade på. Kul att det gick i lås. Vi har fått en mycket duktig spelare, en spelande back som är mycket pålitlig. Man vet vad man får av honom varje dag och varje match, konstaterar Viktor Stråhle.

Tack vare det senaste förvärvet har IK Pantern tre målvakter, fem backar och 14 forwards i truppen. Totalt 22, men det finns rum för fler. Och ett backbehov.

– Jag jagar två backar till och det finns kontakter.

Pantern förhandlar också för fullt med en offensiv spelare som redan fanns i truppen förra säsongen.

– Nicklas Jadeland pratar vi med, det är ingen hemlighet. Vi har dessutom stort hopp om att det ska lyckas. Nicklas är positivt inställd till att ta en säsong till.

Avtalet med 21-årige Matias Lassen är skrivet på ett år, utan någon option. Han lånades in från Mora till Malmö Redhawks och spelade så starkt att han fick kontrakt säsongen ut. Men efter säsongen bestämde Redhawks sig för att inte ge honom kontrakt. Han har bott i Köpenhamn och kommer att flytta in till Malmö.

IK Pantern letar även efter en komplettering på ledarsidan.

– En mer renodlad sjukgymmnast hade varit bra att komplettera med, säger Viktor Stråhle, som också ska ta ett snack med Malmö Redhawks om det finns någon ung spelare som skulle utvecklas av att spela i Hockeyallsvenskan.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

Så här ser Panterntruppen ut just nu:

Målvakter: Lars Volden, Jonatan Bjurö. Tim Hultstrand.

Backar: Matias Lassen, Simon Ericsson, Valtteri Ilomäki, Oliver Larsen, William Pethrus.

Forwards: Axel Blomqvist, William Haag, Erik Nyström, Nick Olesen, Oliver Olsson, Tony Pappila, Alexander Pettersson, Oscar Eklind, Robin Dahse, Filip Lennström, Lukas Haudum, Carl Åsell, Andreas Heier, Dennis Svensson.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close