FotbollMalmö FFNyheter

MFF spelar i Mitrovica – Brorsson tonar ner utlandsryktena

MFF:s motståndare i den första kvalomgången till Champions League NK Drita kommer från staden Gjilan i Kosovo. Kvalmatchen mot MFF kommer dock att spelas i Mitrovica.

Till skillnad från anläggningen i Gjilan uppfyller nämligen Olympic Stadium Adem Jashari i Mitrovica UEFA:s krav. Arenan tar 35 000 åskådare, men när det enbart ska vara sittplatser reduceras kapaciteten till 18 500.

Direkt efter Dritas 4-1-seger mot Lincoln Red Imps från Gibraltar träffade MFF:s Patrik Jandelin representanter från klubben för att diskutera förutsättningarna.

– Drita har reserverat en sektion som tar 500 åskådare för våra supportrar. Troligen kommer vi inte att behöva utnyttja alla de platserna. Idag började vi i alla fall att sälja 200 vouchers till årskortsinnehavare och medlemmar, säger Patrik Jandelin.

MFF börjar borta och det är spikat att matchen ska spelas tisdagen den 10 juli. Avsparkstiden är dock inte klar.

Returen i Malmö avgörs tisdagen den 17 juli klockan 19.00 och just nu är det sålt cirka 4 500 biljetter.

NK Drita vann mot Lincoln med 4-1 efter förlängning. Även i semifinalen i förkvalet blev det seger efter förlängning.

– Att avgöra två matcher i förlängning är givetvis starkt. Vi får absolut inte ta lätt på uppgiften, säger MFF-backen Franz Brorsson.

Matchen mellan Drita och Red Imps bjöd på tufft, tidvis nästan brutalt, spel med totalt elva gula och två röda kort (sju gula och ett rött till Drita).

– Oj, det låter mycket. Vi får se till att inte göra samma misstag som mot Vardar och ta revansch för den insatsen. Jag ser verkligen fram emot Europaspelet, säger Franz Brorsson och tonar ner ryktena som för att tag sedan surrade om att det fanns flera utländska bud på honom.

– Jag är i MFF, koncentrerar mig fullt ut på det och räknar med att vara kvar här.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close