FotbollLandskrona BoISNyheter

Sopi: “Finns inget annat än vinst”

Inför söndagens seriematch mot Östers IF är det ett revanschlystet Landskrona BoIS som tar sig ann uppgiften. Med fyra raka matcher utan seger – tre raka förluster – måste Landskrona ge allt för att ta sig tillbaka på vinnarspåret. 

Åter i Superettan kämpar Landskrona BoIS för att stabilisera resultaten – både på och utanför planen. Nyligen redovisade klubben en ekonomisk plan med nedskärningar – där bland annat sportchefen Peter Swärdh fick lämna sin post – för att försöka nå ett positivt resultat. Positiva resultat är något som man även vill återgå till när det kommer till det sportsliga. Med en tuff period i ryggen måste BoIS hitta effektiviteten i spelet och börja plocka poäng.

Resultatmässigt har det varit lite till och från för de vitsvarta, trots att spelet övertygat mestadels. Trots att det hackat för Landskrona har tränaren Agim Sopi aldrig slutat tro på sin egen spelfilosofi, och inför söndagens Superettan-möte med Östers IF vill han väcka sitt lag och åter föra dem in på vinnarspåret.

– Vi måste bli bättre på det vi gör, jag efterlyser gång på gång mer maxlöpningar, större uppoffringar i de avgörande lägena, lite mer kommunikation i den defensiva boxen. Vi har också släppt in för många inlägg i boxen i en del matcher. Vi måste vara mer på kropp och inte låta motståndarna få in bollen i boxen. Det är några av de sakerna vi måste bli bättre på.

När andra ligor tar uppehåll för VM fortsätter Superettan att rulla på. Agim Sopi medger att det finns ett par tärda spelare i hans trupp.

– Det gör det, men jag hoppas att alla kommer vara tillgängliga för spel, men vi får se på söndag.

Växjö-laget Öster kommer till Landsrona IP som niondeplacerade i tabellen. Mot de rödblå ser Sopi bara en matchutgång framför sig.

– Det är vinst såklart, det finns inget annat. Det är inte att jag hoppas på det, utan det är ett måste. Vi får göra vårt jobb, hålla oss till matchplanen och vinna matchen. Så enkelt är det.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close