FotbollTorns IF

Två mål av Astrit Seljmani när Torn besegrade Skövde

Det var toppen mot botten när Torns IF i den 14:e omgången tog emot Skövde AIK inför 276 åskådare på Tornvallen. En dag till ära som inte erbjöd så mycket sol på Tornvallen, något som man brukar erbjudas, och detta kan verkligen har resulterat till den låga publiksiffran.

Att det var toppen mot botten i matchen märktes en hel del. Torns IF hade mest boll under matchens gång och hade också flest matcher i matchen.

Tobias Karlsson testade i den elfte minuten målvakten Markus Fröjd förmåga och fånga bollen när han strax utanför straffområdet skickade iväg bollen, en boll som Fröjd denna gång räddade.

Men bara minuten senare servrerade Tobias Karlsson fram bollen till Astrit Seljmani som lyckades överlista Markus Fröjd och satte därmed 1-0. Ett mål som innebar Seljmanis femte mål för säsongen.

Just Astrit Seljmani fick senare i första halvlek två nya chanser att göra mål på, men dessa två gånger var Markus Fröjd med på noterna och räddade bollen.

Skövde hade inte mycket att hämta i första halvlek. Den bästa chansen kom i den 29:e minuten när Emil Eriksson från höger lägger in bollen till en nickade William Granat. Bollen går mot mål och Philip Mårtensson har lite problem och greppa bollen, men hade full koll på situationen och räddade sitt lag.

Andra halvlek hann knappt dra igång innan vi fick se matchens andra mål. Ett mål som Skövde överraskade med. Gustav Granath lägger en djupledsboll till Gustaf Norlin, bollen får en konstig studs i målområdet och tillslut kan Rasmus Örqvist knäa in bollen i öppet mål.

Torns IF gav inte upp och visade sin styrka på Tornvallen.

I den 63:e minuten får Dino Mesic en perfekt boll från Astrit Seljmani, men Dino lyckas inte få träff på bollen inne i målområdet och bollen glider vidare ut från straffområdet.

Bara minuten senare kommer utdelningen och ett rättvist ledningsmål av Torn. Återigen var det skyttekungen Astrit Seljmani som nickar in bollen i mål. Ett bra förarbete ute på vänsterkanten av Mouhammed-Ali Dhaini och Christopher Nilsson.

Torns IF skapar därefter några halvlägen som inte resulterar till något mål.

Skövde hade inget nämnvärt i andra halvlek (förutom sitt mål i inledningen av andra halvlek) och målvakten Philip Mårtensson hade en lugn dag på jobbet. Kanske skönt nu när han är nybliven fader.

Torns IF tar sin åttonde seger den här säsongen och är just nu i en serieledning av Div 1 Södra.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close