skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLandskrona BoISNyheter

Fjärde raka förlusten för BoIS

Med en dyster trend i bagaget var det ett Landskrona BoIS som var piskat att vinna. Detta hade inte minst tränaren Agim Sopi deklarerat inför matchen. ”Inget annat än vinst gäller”. 

Landskrona BoIS fick en drömstart på matchen med mål efter bara tio minuters spel. På ett välriktat inlägg signerat Adi Nalic kunde Måns Ekvall – helt omarkerad i Östers straffområde – nicka in bollen och frälsa sitt BoIS.

Hemmalagets glädje varade inte allt för länge. Drygt 13 minuter efter Ekvalls mål lyckades Öster få till en kvittering. Detta efter att Simon helg vridit och vänt sig in i BoIS straffområde och därefter avlossat ett skott som – efter att ha tagit på just Måns Ekvall – ställt hemmalagets målvakt, Amr Kaddoura. 1-1 efter bara 23 minuters spel.

Det skulle bli ännu värre för Landskrona, för endast fem minuter efter kvitteringen skulle Öster fullborda vändningen. 2-1-målet kom till efter att BoIS-försvaret slarvat i passningsspelet i den egna backlinjen, vilket bortalaget utnyttjade på allra bästa(eller sämsta för BoIS del) sätt.

Landskrona hade en tuff första halvlek. Man lyckades inte bygga upp några längre anfall, utan förlitade sig till enskilda prestationer. Detta var ett recept som inte föll väl ut alls, och Landskrona fick sedermera gå in i halvtidsvilan med en uppgiven känsla och ett målmässigt underläge.

Även i den andra halvleken hade Landskrona förtvivlat svårt att etablera en offensiv. Det är möjligt att självförtroendet i gruppen var sargat efter tre raka förluster, men det kändes knappt som att man ens försökte. Tamt och idéfattigt i ett 2-1-underläge som mer och mer började likna ett möjligt slutresultat.

Men BoIS skulle få en möjlighet – och ta den. I den 74:e matchminuten blev New York City-lånet, Sean Okoli, frälsaren för de svartvita då han, ur en trängd situation, lyckades nicka in bollen i mål via stolpen. 2-2 och Landskrona tillbaka i matchen efter en stark period.

Matchen fortled och Landskrona kändes nöjda med resultatet. Ett spel som saknade attityd, kvalité eller fantasi vittnade om just det. Konstigt med tanke på vad tränaren Sopi predikat om inför dagens match. Att detta bara skulle vara en match att ge allt i, att detta bara skulle vara en match att vinna.

Bedrövelsen skulle till sist bli total för hemmalaget BoIS. Fem minuter från slutet skulle Östers anfallare, Dragan Kapcevic, lyckas lirka in bollen till 3-2 bakom Kaddoura. Oerhört tungt för BoIS som vid det här laget tappat all kraft.

Matchen slutade till slut 2-3. Landskrona BoIS fjärde raka förlust var ett faktum, trots att man gjort en okej match. Tränaren Agim Sopi kunde efter matchen konstatera faktum: ”Det vill sig inte för oss”.

Nu väntar ett uppehåll på fyra veckor innan Superettan drar igång igen.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close