Dösjöbro IFFotbollNyheter

11 snabba med Dösjöbro IF:s huvudtränare

Dösjöbro IF har haft en tuff säsong i Division 3 Södra Götaland. Klubben – som är belägen i Kävlinge kommun – har endast tagit två poäng under hittills tolv spelade matcher. Poängen till trots har man presterat bra fotboll under flertalet matcher, men inte haft flytet på sin sida.

Med tolv spelade matcher, och tio som återstår, ligger Dösjöbro IF näst sist i Division 3. Man har en bra bit upp till säker mark och kommer behöva prestera ett mirakel för att det ska bli Division 3-spel även nästa säsong.

Skånesport tog sig ett snack med Dösjöbros huvudtränare, Niklas Söderström, för att höra om hans tankar kring säsongen så här långt.

Varför valde du att bli just fotbollstränare?
– Älskar sporten och tycker ledarskap är roligt. Brinner lika mycket för fotbollen idag som när jag själv spelade.

Har du satt upp några personliga mål att uppfylla som fotbollstränare?
– Inte direkt att jag ska vara här eller där om x antal år osv. Däremot så vill jag att det ska ge mig någonting hela tiden, att det är utvecklande för mig själv och det laget man tränar.

Hur var känslan när du skulle göra din första seniormatch som huvudtränare?
– Den första seriematchen kommer jag ihåg som om det vore igår. Vi spelade ett derby med Dösjöbro IF mot kommunkonkurrenten Harrie FF år 2012. Jag spelade själv i den matchen och jag kommer ihåg att jag tyckte det var mycket att hålla reda på.

På Dösjöbro IF:s hemsida beteknas du som ”huvudtränare och spelande tränare” – när gjorde du din senaste match i den röda DIF-tröjan?
– Okej, den är missvisande! Jag gjorde min senaste och sista match den 6/8 -16 i Landskronam i en match mot IK Wormo.

Om vi tar det sportsliga – hur såg er målsättning ut när ni, Dösjöbro IF, gick in i den här säsongen?
– Vår sportsliga målsättning – antar att du menar resultat då – har spelarna själva arbetat fram och hålls därför där. Men den resultatinriktade målsättning behöver dock revideras nu under uppehållet. Annars är vår målsättning att vi följer och arbetar utefter våra värdeord som gruppen också gemensamt tagit fram. Gör vi det så kommer bl.a. resultaten också att komma.

Trots att spelet – då jag varit och kollat – varit okej, så har er poängskörd inte blivit av önskvärdhet. Vad tror du det beror på?
– Självklart beror det på många olika faktorer. Men vi har varierat mycket i prestation och behöver bli jämnare överlag. Vi har vid ett par tillfälle pressat de bästa men vi har samtidigt gjort en hel del bottennapp också. Ett faktum är att vi faktiskt inte kunnat hålla samma startelva eller trupp från en vecka till en annan någon gång under våren.

Hur är stämningen i spelartruppen?
– Den är trots allt bra även om uteblivet resultat alltid tär på både spelare och ledare. Vi brinner för att vinna fotbollsmatcher. Det handlar om att vinna och gör man det blir allting mycket enklare. Men gruppen är stark och har alltid roligt ihop.

Vad ser du som er styrka/svaghet som lag?
– Vi har många styrkor, men ska jag välja något så är det att man alltid ställer upp för varandra och har en stark känsla för föreningen. Många har spelat i klubben länge. Svaghet är att vi under våren saknat den eller de spelarna som tar ett kliv framåt under motgång. De som får med sig övriga till att prestera bättre osv. Däremot så såg jag en del tendenser till detta den senaste veckan, där var ett gäng spelare som gick i bräschen både på träning och under sista matchen.

Du har varit i klubben ett tag – hur ser du(och klubben) på din framtid i Dösjöbro IF?
– Ja, du. Totalt lite mer än 20 år i klubben. Det är klart att min röst har hörts ett tag nu, har haft en spelar-/ledarroll i seniortruppen under de senaste 8 åren. Jag har dock hela tiden känt att jag har haft mer att tillföra, vi har ju klättrat en del i seriesystemet på kort tid och därför behövt höja ribban hela tiden och fokusera på utveckla befintliga spelare. Därför har det varit inspirerande att vara en del utav det. Men jag själv utvärderar först efter säsongen om jag har mer att tillföra. Tiden är en annan aspekt, här har familjen också en stor del i att det ska fungera och som småbarnsförälder är just tiden knapp. Som tur är så lever jag ihop med en tidigare fotbollsspelare och hon vet vad det innebär. Hur klubben ser på det vet jag inte, resultat är ju kass just nu…

Vad tror du om era möjligheter om att faktiskt hålla er kvar i Division 3?
– Vi ska göra allt vi kan för att vinna höstens alla matcher. Jag ser inget lag i serien som oslagbara.

Sist men inte minst: Vilket land vinner VM?
– Innan VM startade sa jag Brasilien och har tippat dem i topp i alla interna VM-tips. Håller fast vid det! men Frankrike, Kroatien och Sverige ser ju annars starka ut!!

 

Joel Ask

Relaterade artiklar

Back to top button
Close