HandbollsbloggenNyheter

Min sista handbollsblogg

Sommaren 2012.
Jag var nyinflyttad i Skåne och i extremt behov utav jobb. Efter att bokstavligen talat ha tvingat in mig på Norra Skånes och Skånska Dagbladets redaktioner började det rulla på. Mest lokaljournalistik. Ett kommunfullmäktige i Sjöbo här, en galleriainvigning i Osby där – och så vidare. En dag ringde Skånskans sportchef och min blivande kollega och vän Artur G Bliding upp i sedvanligt förvirrat tillstånd.
– Kan du handboll!?
– Absolut, ljög jag.
– Bra, kan du bevaka en träningsmatch i Höör?
“Har de ett handbollslag!?”, tänkte jag för mig själv en sekund för att sedan svara:
– Inga problem, du har texten innan 21 ikväll.

I Höör mötte jag min blivande handbollsmentor och vän Niklas Harris och blev blixtförälskad i en märklig “enkelriktad positiv” ledarskap. Och framför allt i sporten. Det var första gången på 25 år jag var i en handbollshall, men kände direkt en slags samhörighet med hela grejen. Ett spel där stabbiga mittbacksmiffon kunde värderas (nästan) lika högt som spelfördelarna. Det var både drängslagsmål och akademiska överläggningar med P1-aura på samma gång. Alla kunde ta en roll.
Speciellt damhandbollen roade mig. Kanske för att jag var för korkad för att hinna med för att förstå storheten i detaljerna i herrhandbollen. Då liksom nu.

Att det skulle bli handbollsinriktning, en egen blogg, en pod och till och med det sämsta inhoppet i en division fyra-match genom alla tider (jag har noga forskat kring detta, alla bildbevis talar för det) kunde jag inte ana då. Med all säkerhet kommer jag att fortsätta bevaka handboll i olika former ändå.

Nu kommer jag att ta “semester” i juli, överdosera danskt fruktvin med chokladbananer – och när höstsäsongen sedan drar igång kommer bloggen inte att göra det.

Så tack kära handbollsvänner för lektionerna så här långt. Förhoppningvis blir det fortsatt mycket handboll på Skånesport, jag är rätt övertygad om det, men mina gissningar, amatörpsykologslutsatser och generella påhopp får det var nog med i detta sammanhang.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close