skanesport_desktop-panorama-1

NyheterTennis

Dubbla SM-guld till Fair Play TK – för fjärde gången på raken

Fair Play TK tog dubbla SM-guld utomhus för fjärde året i rad. Damfinalen mot Tabergsdalens TK var avgjord redan efter singelmatcherna.

– Det är fantastiskt! Jag är jättestolt över mitt lag och alla tränarna som var med. Vi är fortfarande ett starkt lag och har så roligt ihop. Det är därför jag kommer hit och spelar så fort jag kan, säger Cornelia Lister i ett pressutskick efter sitt sjunde raka lagguld.

Fair Play TK fick en flygande start i finalen. Karen Barritza stod för en ny toppmatch i Helsingborg och slog Emma Milicevic med 6-1, 6-0 på andrasingeln. Cornelia Lister utökade till 2-0 i matcher när Caroline Rohde-Moe besegrades med 6-1, 6-2.

– Hon är bollsäker och rör sig bra på banan, så det var upp till mig att ta tag i matchen. Men spelet fungerade bra i dag, säger Lister.

Rohde-Moe bröt Listers serve fram till 2-2 i andra, men Fair Play-spelaren avslutade starkt och tog fyra raka game. Kort därefter avgjorde rutinerade Chayenne Ewijk finalen när hon slog stortalangen Klara Milicevic med 6-4, 6-2.

Herrlaget finalbesegrade Elfsborg Tennis med 3-0. Filip Bergevi fick slita hårt i första set mot Linus Frost. I andra set rann sifforna iväg. Fair Play-spelaren vann andrasingeln med 7-5, 6-0. Pablo Figueroa dundrade in sex serveess och spelade stabilt mot Oskar Govik på tredjesingeln. 6-3, 6-2 skrevs setsiffrorna till. Det blev nyförvärvet Gustav Hansson som säkrade guldet när han slog Daniel Appelgren på förstasingeln med 1-6, 6-3, 10-7.

– Kul för Gustav att få vinna sina första matcher i klubben. Han mötte en tuff spelare i går också, men vann rätt enkelt. Filip och Pablo spelade hur stabilt som helst. Det var en riktigt skön lagseger, säger Robin Borg, som coachade herrlaget.

SM-FINAL HERRAR

Fair Play TK-Elfsborg Tennis 3-0

S1: Gustav Hansson-Daniel Appelgren 1-6, 6-3, 10-7

S2: Filip Bergevi-Linus Frost 7-5, 6-0

S3: Pablo Figueroa-Oskar Govik 6-3, 6-2

D: –

SM-FINAL DAMER

Fair Play TK-Tabergsdalens TK 3-0

S1:Cornelia Lister-Caroline Rohde Moe 6-1, 6-2

S2: Karen Barritza-Emma Milicevic 6-1, 6-0

S3: Chayenne Ewijk-Klara Milicevic 6-4, 6-2

D: –

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close