skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTrelleborg FF

TFF stänger av supportrar för bengaler på dam-derbyt

Den 3 juni möttes Trelleborgs FF och IFK Trelleborg i ett historiskt första damlagsderby mellan klubbana. Då tändes ett antal bengaler av några supportrar tillhörande Trelleborgs FF:s officiella supporterklubb True Blues. Nu stänger klubben av de som var inblandade i händelsen.

– Vi har haft samtal med berörda parter och betonat allvaret i det inträffade. För oss är det viktigt med en positiv läktarkultur som står för trygghet och glädje under alla våra matcher. Genom att kraftigt markera allvaret i händelsen hoppas vi att alla våra supportrar fortsättningsvis åter ska vara de förebilder som de varit innan denna händelse, säger Mattias Kronvall, kubbdirektör i Trelleborgs FF i ett pressutskick.

Officiell arrangör för division 2-matchen, som lockade 540 åskådare, var IFK Trelleborg men matchen var ett samarrangemang mellan de båda klubbarna. Avstängningen omfattar alla Trelleborgs FF:s matcher under en månad och gäller på samtliga svenska arenor.

– Trelleborgs FF tar starkt avstånd från all typ av ordningsstörande beteende och användning av pyroteknik i samband med våra och andra klubbars matcher. Vi är glada för den dialog vi har med våra supportrar och det stöd de ger oss. Vi hoppas att detta är en engångshändelse som inte upprepas, säger Mattias Kronvall.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close