FotbollMalmö FFNyheter

Mattias Svanberg lämnar MFF direkt

Nu har alla parter bekräftat Mattias Svanbergs övergång från MFF till Bologna.

Övergången träder i kraft direkt och 19-årige Svanberg har spelat sin sista match för MFF; för den här gången.

– Det är blandade känslor eftersom Malmö FF alltid varit klubben i hjärtat för mig. Samtidigt har jag haft en dröm att spela utomlands och det känns spännande med en ny utmaning, säger Mattias Svanberg till MFF:s hemsida och fortsätter.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla som har hjälpt till på vägen. Spelare, ledare och supportrar. De har betytt mycket för mig som fotbollsspelare men framför allt som person. Jag har känt stödet och kärleken från hela Malmö.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen ligger övergångssumman på 4,5 miljoner euro, det vill säga cirka 46 miljoner kronor. Kontraket med Bologna FC är skrivet på fem år och Svanberg hade 1,5 år kvar på sitt kontrakt med MFF.

– Mattias är en mycket duktig och lovande fotbollsspelare som jobbar hårt och målmedvetet varje dag. Nu vill han fortsätta sin karriär i Italien och även om det aldrig är roligt när en duktig spelare lämnar så är den här övergången ytterligare ett kvitto till vår fina ungdomsverksamhet. Han har gått på Fotbollsgymnasiet och fått sin fostran där, även vid sidan av planen. Det är många som bidragit till hans utveckling, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

I MFF hann Mattias Svanberg spela 36 matcher i Allsvenskan och på dem göra fem mål.

Foto: Bildbyrån

 

En längre videointervju med Mattias Svanberg gjordes när han var 17 år gammal. Kolla in intervjun här.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close