FotbollNyheterTrelleborg FF

True Blues inför allsvenska omstarten

True Blues – det är den tappra skara av supportrar som håller till på Vångavallens ena långsida. I hörnet har de i vått och torrt stöttat sitt Trelleborgs FF sedan 1999. 

Inför omstarten av Allsvenskan fick skånesport möjligheten att växla några ord med True Blues ordförande, Emil Wihlborg. Med tio snabba svar berättade True Blues ordförande om hur han ser på säsongen, vilket TFF-mål som varit snyggast och om vilket lag han tror vinner fotbolls-VM.

Hur är känslan inför den allsvenska omstarten?
Den är väldigt positiv. Jag tycker att vi löst det bra under våren. Känslan av att ”vi fixar detta” infinner sig. Men det är många poäng kvar att sela om.

Vilka är förväntningarna inför matchen mot AIK?
Det blir så klart en av de tuffaste matcherna under säsongen. Ett, innan uppehållet, formstarkt AIK är aldrig en lätt match. Varken hemma eller borta. Jag tror ändå på en jämn match. Uddamålet avgör.

Hur ser ni på säsongen så här långt?
Några matcher där jag trott av vi skulle ta poäng har vi inte gjort det. Men å andra sidan har vi tagit poäng i matcher där förväntningarna varit omvända. Jag tycker vi har löst våren på ett bra sätt.

Vad har varit det bästa med säsongen hittills?
Självklart är Malmö hemma höjdpunkten. Att åter få vinna mot Malmö var riktigt skönt. På sättet vi gör det är också skönt. Att höra ett mål sent i en sådan match var en fantastisk känsla. Det är skillnad att slå MFF i allsvenskan eller att slå Lunds BK i divison 1 södra. Det är en annan verklighet nu som TFF-supporter.

Vad har varit mindre bra under säsongen hittills?
Att vi inte lyckats ta fler poäng hemma på Vångavallen. Men det kommer fler till hösten.

Hur är känslan inför resterande del av Allsvenskan?
Också positiv. Vi fixar detta. Vi har minst fyra lag bakom oss efter 30 omgångar.

Vilken/vilka spelare har överraskat positivt?
Vår unga talang, Felix Hörberg, har varit ett stort utropstecken. Kommer från egna led och U19. Har ingen onödigt stor respekt för motståndaren och kör sitt race. Fantastiskt att se.

Vilket mål har varit snyggast?
”Snyggaste-utmärkelsen” får nog målet senast mot Elfsborg. Sebastian Ohlsson placerar in den efter Zorans framspelning via klack.

Var återfinns TFF när tabellen summeras i vinter?
Som sämst på plats 12.

Sist men inte minst: Vilket land vinner fotbolls-VM?
Det gör Brasilien. Inget snack.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button
Close