MotorNyheter

Inga poäng för Gustav Malja på Silverstone

Gustav Malja fick nöja sig med en blygsam 17:e plats i helgens Porsche Mobil 1 Supercup-race på brittiska Silverstone. Det var första gången i i år han lämnade ett race poänglös.

Malja, som tagit poäng i alla de föregående loppen i Spanien, Monaco och Österrike, hade det tyngre när Supercup-fältet gästade Storbritannien och fick se en kombination av faktorer ligga till grund för en resultatmässig missräkning.

En avåkning under kvalet innebar att Gustav Malja fick inleda söndagens race – som kördes inför storpublik bara några timmar innan Formel 1 – från 20:e ruta. En bra start bäddade emellertid för avancemang, men när holländaren Jaap van Lagen kolliderade med danske Mikkel O Pedersen i början av det första varvet tvingades Malja till en undvikande manöver och tappade värdefull mark.

22-åringen från Malmö spenderade resten av loppet med att försöka slå sig tillbaka fram genom fältet, men missade till slut poäng – trots ett flertal omkörningar – när han alltså tog målflagg som 17:e man.

– Inte vad jag hade hoppats på i helgen, säger Gustav Malja i ett pressutskick.

– Farten var egentligen bättre än vad resultatet visar, men tyvärr gjorde jag ett misstag i kvalet och lyckades heller inte pussla ihop mina varv. Racet dikterades av det som hände mellan Pedersen och van Lagen i starten. Jag blev tvungen att runda dem på utsidan, utanför banan, och tappade väldigt mycket på det. Sedan försökte jag avancera så gott jag kunde, men det räckte inte riktigt hela vägen till poäng. En tuff helg, men det är bara att ta nya tag och göra ett bättre jobb nästa gång.

Nästa deltävling för Porsche Mobil 1 Supercup avgörs på Hockenheim-banan i Tyskland om två veckor.

Foto: Porsche AG

Porsche Mobil 1 Supercup

11-13 maj: Barcelona (Spanien)
25-27 maj: Monaco
29 juni-1 juli: Red Bull Ring (Österrike)
6-8 juli: Silverstone (England)
20-22 juli: Hockenheim (Tyskland)
27-29 juli: Hungaroring (Ungern)
24-26 augusti: Spa (Belgien)
1-2 september: Monza (Italien)
26-28 oktober: Mexico City (Mexiko)

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close