skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLunds BKLunds BKMagasinMalmö FFNyheter

Lunds BK räknar med storpublik mot MFF

Dagen efter lottningen i Svenska cupen som gav Lunds BK ett hemmamöte med MFF är det fortfarande uppåt i division 1-klubben.

– Jag pratade med vår tränare Stefan Jansson och tillsammans spekulerade vi att det kunde bli en stormatch mot just MFF. Vi hade ju IFK Göteborg 2013. Då kom upp mot 3 000 åskådare. Det här är större och borde kunna locka fler, säger Lunds BK:s sportchef Bosse Cronqvist.

Publikrekordet blir dock svårt att slå. Det är från 1985 och sattes just i en match mot MFF i Svenska cupen. 5 586 åskådare kom till gamla Klostergårdens IP och överträffade det förra rekordet på 5 201 från året före i en seriematch mot IFK Malmö.

Svårt att slå blir det framförallt eftersom det är osäkert om nya Klostergården (se bilden) tar in så många åskådare.

– Vi vet inte riktigt och är ju inte så bortskämda med mycket folk på våra matcher. Troligen ligger kapaciteten någonstans mellan 4 000 och 5 000. Vå huvudläktare med sittplats tar cirka 600, sedan är det ungefär 800 på vardera kortsidan och resten på den andra stora långsidan, berättar Bosse Cronqvist.

Mot IFK Göteborg 2013 blev det 0-4, i publikrekordmatchen mot MFF 1-6. Den här gången hoppas LBK på mer kamp.

– Men framförallt ska vi försöka göra det til en fest, kanske med ett par gamla spelare med både LBK- och MFF-bakgrund på plats.

Matcherna i Svenska cupens andra omgång är schemalagda till den 22 eller 23 augusti. De allsvenska lagen som är engagerade i det internationella cupspelet kan dock tvingas skjuta fram sina matcher rejält och försöka planera in matchen i ett redan pressat program. Det kan alltså dröja en bit in på hösten.

– Lunds BK har ju också ett pressat schema, vi är i kvartsfinal i DM, säger Bosse Cronqvist med ett stort leende.

– Det viktiga för vår del är att matchen kan spelas när det fortfarande är bra väder. Ju senare på hösten desto svårare att locka mycket folk. Förhoppningsvis ska det gå att lösa, vi har en bra relation med MFF.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2