FotbollMalmö FFNyheter

Olof Persson: Klart att matchen mot Sirius gav oss energi

Det blir en kort visit i Kosovo. MFF väljer en stängd träning hemma i morgon istället för att träna på matcharenan i Mitrovica inför matchen mot Drita.

– Transporten från hotellet och Stadion är ganska lång, säger MFF:s assisterande tränare Olof Persson, som var med redan i Ventspils 2014 och vet att det kan krångla.

– Där var det framförallt resan efter matchen som ställde till det när vi var tungna att hinna till flygplatsen innan den stängde. Vi åkte i bilar på dåliga vägar och det blev rejält bråttom.

På vägen till arenan på matchdagen hamnade bussen som körde Malmö FF i väntetiden på en broöppning.

– Vi blev försenade 15-20 minuter. Den öppnades typ en gång var fjärde timme, så det var ju ingen bra timing.

Huvudskälet till att MFF väljer att inte träna på arenan i Mitrovica (Olympic Stadium Adem Jashari) är dock att resan dit från hotellet blir för lång. Det fanns inget boende i eller inom en timmes bilväg från Mitrovica. En relativt lång flygresa från Malmö till Kosovo och hotellet och sedan en kanske 1,5 timmar lång bussresa fram och tillbaka till arenan bara för att kunna träna där lockade inte. Därför tränar MFF hemma i Malmö, flyger ner till Kosovo, checkar in på hotellet på seneftermiddagen på måndagen och laddar där inför avresan till matchen på tisdagskvällen. Efter matchen prioriterar man dessutom att komma hem så snabbt som möjligt. MFF flyger tillbaka med det chartrade planet på natten till onsdagen istället för att sova över och resa hem dagen efter.

– Vi har dock folk på plats redan idag, som kommer att kolla arenan och allt det praktiska. Sedan ska jag på ett möte på förmiddagen för att ytterligare diskutera förutsättningarna. Allt för att på ett så bra sätt som möjligt förbereda killarna, poängterar Olof Persson.

– Vi får de bästa förutsättningarna när vi själva chartrar ett plan och bestämmer när vi ska åka. Återhämtningsmässigt har det dessutom stämt bra efter Siriusmatchen. De som spelade från start har fått en fin dag idag med bad och vad som behövts.

Jens Fjellström var på plats i förkvalfinalen mellan Drita och Red Imps Gibraltar. MFF har även studerat det blivande motståndet i inspelningar och klipp från många andra matcher.

– Ska vi lyckas gäller det att ha ett bra resultat med sig till hemmamatchen, det är bara att titta på 2014 och 2015. Vi behöver inte åka dit och jaga en seger. men gärna få dem att blotta sig lite och vara jäkligt noggranna med försvarsjobbet, både i det öppna spelet och fasta situationer. Vi kan säkert också vara rätt så skarpa i våra omställningar när de ska jaga ett resultat, säger Olof Persson.

Spelar inte Drita rätt hårt och fysiskt?

– Det har man ju också med sig, att det tillåts en hel del mer än vi kanske är vana vid. Testet mot Midjylland var rätt bra med en tuff domare som var lite mer förlåtande mot hårt spel höll en lite mer europeisk nivå på bedömningen.

– Jag tror heller inte att man ska utgå allt för mycket bara från matchen i Gibraltar. Den var på konstgräs. En rätt så risig sådan plan också. Därför gick det snabbt. Det är nog inte riktigt så Drita har uppträtt när de spelat hemma på gräs. Vi har sett Drita, vi har sett vad de har för spelare och det har varit nyttigt. Men vi har också lagt fokus på hur de spelat på gräs hemma i ligan. Att det tillåts mer fulspel är dock något vi får räkna med, det har vi lärt oss från de tidigare åren. Vi får hantera det och ha rätt fokus.

– Det är en härligt utmaning och det är klart att matchen mot Sirius gav oss energi. Ingen snack om saken. Efter ett något sargat självförtroende under våren känns det som om vi är på rätt väg. Visst finns det en anledning till att Sirius ligger sist och de har haft en svår tid med skador. Samtidigt får man inte lyfta bort vår insats. Jag tycker att vi spelade Sirius ännu sämre. Vi gjorde det bra, var på dem, var kompakta och tog tillbaka bollen på ett väldigt bra vis. Sirius var inte bara klasser sämre än oss, vi gjorde dem någon klass sämre ytterligare. Energinivån och löpvilligheten har höjts ett par snäpp, betonar Olof Persson.

Ole Törner 

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close