NyheterVolleyboll

En säsong till i Örkelljunga för Jakob Wijk Tegenrot

Nyckelspelaren Jakob Wijk Tegenrot har gett klartecken för ytterligare en säsong i ÖVK.

Jakob har efter en del skadebekymmer växt fram till en viktig spelare i laget och stod för en rad fina insatser den gångna säsongen. Under grundserien bidrog han med 211 poäng och i slutspelet blev det ytterligare 73 poäng. Han har också ett antal landskamper på sin meritlista och var uttagen i landslagets bruttotrupp inför sommarens landslagsaktiviteter men valde då att tacka nej.

Att Jakob har gett klartecken för ytterligare en säsong i klubben är naturligtvis mycket glädjande och viktigt då han är en nyckelspelare i laget både på och utanför planen, säger elitsektionens ordförande Robin Andersson i ett pressutskick.

Jakob Wijk Tegenrot, som är född 1992 och har KFUM Malmö Volley som moderklubb, är även en väldigt kompetent beachvolleybollspelare. I par med Peter Lundgren spelar han denna säsongen för ÖVK även på beachen och tillsammans lyckades de nyligen som första svenska herrlag att vinna en internationell NEVZA-turnering i Norge.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close