MotorNyheter

Pallplacering för Tobias Brink

Deltävling 3 i STCC gav resultat för Brink Motorsport. Dels i form av en tredjeplacering för Tobias Brink, men även i snabba tider för honom och kollegan Micke Ohlsson.

Tyvärr fick dock Ohlsson bryta i race 2 med en bil som gick sönder när han var på väg mot en bra placering.

För Tobias Brink gick det bättre. Brink Motorsports två Audis stod i främsta startledet i race 2 och med de snabba tiderna som många visat upp under helgen väntade ett intensivt sista race. Trots omkörning under första varvet höll sig både Brink och Ohlsson kvar uppe i täten. Tobias höll länge kvar i sin andraplacering innan han fick backa tillbaka till en tredjeplats. Farten som uppvisats tidigare fanns inte med hela vägen, men det räckte till att köra över mållinjen som tredje bil och ta hem en pallplacering till hela teamet.

– Vi startade i ruta ett och två, men det kom en flygande Honda i starten. Vi krigade från andra och tredje plats med mycket tryck bakifrån. Tredjeplats är bra i det här startfältet där det är ruskigt tight, så jag är ändå nöjd. Även om en förstaplacering igen hade suttit fint, säger Tobias Brink i ett pressutskick.

– Jag hade ett drivaxelbrott så det är inte så mycket att säga om det. Det blev en DNF idag. Vi får gå hem och jobba i verkstaden med att ta reda på var problemet med drivaxlarna ligger. En bra insats av meckarna, trist när materialet inte håller som det borde. Hela teamet har gjort ett fantastiskt jobb hela helgen så det känns grymt bra annars, säger Micke Ohlsson.

I första kvalet slutade Ohlsson och Brink femma respektive sexa, i det andra kvalet nia och tia och i race 1 åtta och nia och fick poäng.

Nästa race avgörs på Gelleråsen i Karlskoga den 18-19 augusti.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close