InnebandyMalmö FBCNyheter

VM-vinnaren skriver nytt kontrakt med Malmö FBC

Malmö FBC-backen Madeleine Karlsson avslutade förra årets säsong med att vnna U19-VM i innebandy. Nu är det klart att hon fortsätter att spela i Malmölaget.

Klubbchefen Mikael Jeppsson är mycket nöjd med det nya avtalet.

Madde avslutade sin debutsäsong i SSL med att kliva fram som en av lagets absolut bästa backar och hon var tongivande i backuppsättningen. I U19-landslagsammanhang gjorde Madde sådant avtryck att hon fick äran att bära kaptensbindeln under hela säsongen. Det är en väldigt stark frammarsch på två säsonger och jag vill påstå att det är ett kvitto på hennes starka ambition och karaktär i kombination med kvalitativa träningsförutsättningar under flera år. Madde är fortsatt i begynnelsen av sin karriär och jag övertygad om att hon kommer att växa ännu mer i takt med att ansvaret ökar, säger han i ett pressutskick.

Madeleine Karlsson är den första damspelaren som gått hela vägen från Malmö Idrottsgrundskolas innebandyprofil till NIU på Malmö Idrottsgymnasium via spel i U-laget till Malmö FBC:s damlag i Svenska Superligan (SSL).

Debuten i SSL kom säsongen 2016-17 och Madeleine har på vägen representerat Skåne i Distriktslags-SM och Sverige i EFT, Finnkampen samt som höjdpunkten hittills VM-slutspelet i våras som slutade med guld.

Foto: Björn Sandberg

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close