skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLunds BKNyheterTorns IF

Torns IF siktar på publikrekord och tio raka mot Lunds BK

Torns IF-Lunds BK har snabbt seglat upp som ett riktigt hett derby. På fredagskvällen är det dags för lagen att mötas igen, den här gången i Stångby.

Då hoppas Torns IF kunna utmana publikrekordet och hålla siin vackra – och för Lunds BK smått pinsamma – svit intakt.

Rekordet sattes förra året lagen möttes i Stångby och lyder på 910 åskådare.

Sviten inleddes 2016 och innebär att Torns IF har nio raka matcher utan förlust mot Lunds BK. Nu kan det bli tio. Och fem raka segrar! Sviten inleddes nämligen med fem raka oavgjorda matcher och efter det har Torn vunnit fyra uddamålssegrar.

Torns IF-tränaren Richarrd ”Kalle” Ringhov tror att målet att hålla sviten intakt blir lättare än att sätta publikrekord.

– Mitt i juli, folk är bortresta. Vi kan få nöja oss med 700-800 och det är en bra siffra påpekar han.

Han är även noga med att betona att det är seger som gäller och absolut inte bara för att det är LBK och derby.

– Vi ska ju gå för seger och det är viktigt framförallt för att vi vill hänga på i tätstriden. Det är huvudmålet. Sedan är det givetvis en bra situation att vi kan göra båda delarna. Slå Lunds BK och ta en viktig seger!

I våras på Klostergården var det Lunds BK som lockade storpublik, 1 152 åskådare, och fick jaga i underläge. Torns IF tog ledningen med 2-0 och skyttekungen Andreas Birgersson reducerade.

Birgersson har gjort 14 mål första halvan av serien och toppar skytteligan.

Torns IF kommer att sakna mittbacken Niklas Nilsson som är avstängd efter målchansutvisningen senast mot Husqvarna FF.

– Jag vill alltid utgå från spelarna jag kan använda och inte tänka så mycket på de som saknas. Vi har gjort en fin säsong hittills och har ett bra och brett material. De är faktiskt inte ofta man kan tänka tillbaka och säga att det inte funnits en enda period då vi dippat i formen. Men jag tycker att det är så. Vi har presterat bra hela tiden.

– Vi har även varit duktiga på att direkt sätta fokus på nästa match. Den hemliga träningsmatchen mot MFF gav oss naturligtvis massvis med inspiration och det var en upplevelse för alla. Men bara lite senare gjorde vi jobbet på ett utmärkt sätt och slog Skövde AIK, poängterar Richard Ringhov.

Hur mycket betyder sviten att Lunds har så svårt att slå Torn?

– Det är svårt att tänka bort den. Lite grann som på den högre nivån där Djurgården inte kan vinna Stockholmsderbyna. Spelarna blir ju påminda hela tiden. Nu är det givetvis många, många fler som pratar om det med Djurgården, men jag är rätt säker på att LBK-spelarna också får höra en del om att de inte kan slå Torn.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close