HandbollNyheter

Samarbete och tio nyförvärv stärker Kuststaden

Kuststadens HK fortsätter att ta snabba steg i sin jakt på eliten. Tio nyförvärv ska stärka de numera två seniorlagen och ett samarbete med Svedala HK ska gynna föreningen.

Eller snarare föreningarna, för Svedala HK ska också vinna på det.

– Vi vill ha ungdomsspelare, men är noga med att inte locka spelare från Trelleborg HBK. Det är viktigt att betona. Samtidigt får Svedala HK:s talanger chansen att spela A-lagshandboll hos oss om de är bra nog, säger Christian Lienau Svensson från Kuststadens sportgrupp.

Fjorårets premiärsäsong för Kuststadens HK innebar serieseger i division 4 för Trelleborgsklubben. Den här säsongen kommer man att ha två lag, ett i division 3 och ett  division 4. Så plats finns för talangerna. Men det blir inte enkelt att slå sig in för tio nyförvärv har redan skrivit på och ingen har lämnat.

– Just nu är det 29 spelare i truppen. Spelarna sa att stannar tränaren Fraka så gör vi det också och Fraka fanns det ingen som helst anledning att flytta på.

Fraka är Flaka Dervisaj. Hon gjorde succé ifjor och fortsätter att coacha och träna laget. Staben har dessutom fått påfyllning.

– Mats Kvist, som var engagerad Dalhem/HK Malmös damlag, är hos oss nu. Och vi har Fredrik Martinsson som målvaktstränare, berättar Christian Lienau Svensson.

Nyförvärven är Adam Sjöberg, Senad Alkic, Jimmy Westin, Björn Christoffersson, Sebastian Nyberg och Andreas Sjögren från Trelleborg HBK/Stavsten, Måns Olsson och Morgan Olsson från HK Malmö, Sebastian Söderberg från Svedala HK samt Andreas Folkstrand som gör comeback.

29-årige mittsexan Folkstrand (bilden) har spelat i Allsvenskan för Stavsten och som utlandsproffs i Danmark och Norge,

– Det är ett par spelare till på gång, säger Christian Lienau Svensson och betonar att man inte ska låta sig luras av att Kuststadens HK är en relativt ny klubb och ligger i division 3.

Ambitionerna är mycket högre än så.

– Bygget ska bli stort och bra. Organisationsmässigt ligger vi redan långt framme. Vi är tio personer i sportgruppen plus en styrelse utöver det. Tanken är att vi ska kunna göra mycket utan att någon blir överbelastad.

Det färska samarbetet med Svedala HK handlar heller inte bara om spelare.

– Svedala är jättebra på matcharrangemang, där kan vi lära oss. Och det är rätt så ont om träningstider i Söderslättshallen med många klubbar och idrotter som konkurrerar. I Svedala byggs det en ny hall och Svedala HK kommer att få tillgång till den gamla. Vi kan lägga träningar där, ibland. Deras ungdomar får seniorer att se upp till och vi får ett alternativ till, säger Christian Lienau Svensson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close