FotbollMalmö FFNyheter

Markus Rosenberg: Ju fortare vi dödar matchen desto bättre

Markus Rosenberg älskar utgångsläget med 3-0, men MFF-kaptenen tycker ändå att det är svårt att efter den första matchen i Champions League-kvalet utvärdera klassen på Drita.

– Svårt att veta. Det var mycket dålig plan därnere. Men det är klart att vi är det bättre laget. Samtidigt är det en match som bara ska stängas. Det enda viktiga är att gå vidare och det är alltid speciella matcher, konstaterar han.

Vem led mest av den dåliga planen?

– Jag hoppas det var vi. Men varken de eller vi kunde spela någon direkt fotboll därnere. De slog mycket vändningar mot sin store vänsterytter och sedan var det väl deras tia som skapade lite oreda.

Är de farliga på fasta?

– Så säger man ju alltid när man möter lag som är sämre, att det är deras stora chans att göra mål. Det är kanske så det ser ut här också.

– Men 3-0 är ett fantastiskt resultat att gå ut från och det är klart att vi går ut till matchen med stort självförtroende. Samtidigt vet man att det är så mycket som står på spel, att det gäller att vara på sin vakt från den första sekunden och gärna göra ett tidigt mål, eller två. Då tar det ju verkligen slut. Får vi en så bra inledning kan vi dessutom vila spelare inför lördagsmatchen i Örebro. Ju snabbare vi dödar matchen desto bättre.

Fast det sitter kanske folk på läktaren och tänker att vinner ni med 3-0 därnere ska ni göra 6-0 hemma?

– På läktaren får man tycka vad man vill! För oss handlar det om att gå vidare, inget annat. Kan man döda en match tidigt och vila och rotera är det alltid det optimala. Vi ska gå fyra rundor och samtigt spela i Allsvenskan.

Markus Rosenberg återkommer också till att det trots att det bara blev 1-1 mot Östersunds FK spelmässigt såg väldigt bra ut.

– Ända sedan Midtjyllandmatchen är det en helt annan känsla. Även mot Östersund var det så. Normalt står det 3-0 eller 4-0 när de får sin frispark. Nästan alla chanser vi skapade var dessutom ett resultat av vår höga press. Där har vi blivit väldigt effektiva, poängterar Markus Rosenberg.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close