skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Shabani och Vagic skadade i MFF:s U21-match

MFF förlorade med 2-3 mot Kalmar FF i nystarten av U21-serien. Redan tidigt i matchen blev både Laorent Shabani och Pavle Vagic (bilden) skadade.

Vagic stukade foten och Shabani drog axeln ur led.

– Pavle fastnade och blev kapad så han stukade till högerfoten. När det händer gör det ont, men vi fick in honom i rummet direkt och kunde börja jobba med honom så vi hoppas att det inte ska vara så farligt. Det kan vara allt från en dag till lite längre. Vi får återkomma, sa MFF:s fysioterapeut Alexander Nilsson.

Med Laorent Shabani var det något värre.

– Vänster axel gick ur led, berättade Alexander Nilsson och konstaterade också att man drog den rätt redan ute på planen.

– Det har hänt hnom en gång tidigare i en U21-match under våren. Nu ska vi bestämma i det medicinska teamet hur rehaben ska läggas upp. Det kan gå relativt fort, men det beror på hur mycket som blivit skadat. Det kan vara i princip ingenting, det kan också vara lite värre. Jag vill egentligen inte säga någonting just nu.

MFF gjorde en riktigt dålig insats första 45 och kom också under med 0-2. 3-5-2 fungerade okej framåt, men bakåt läckte det rejält när Yahya Kalley, Hugo Andersson och Johan Rapp ställdes mot ett mer erfaret Kalmar FF med bland annat de två brassarna Jajá och Nixon i startelvan. Kalmar kunde varit loss med mer än två mål.

I den andra halveken blev det mycket bättre. Spelarna hittade positionerna och lugnet och Hugo Andersson kunde börja styra där bak. Framåt blev det också bättre, inte minst tack vare att Granit Rushiti kom in i anfallet. Rushiti nickade in 1-2 och låg bakom mycket framåt. MFF lyckades även få in 2-2 genom Samir Polozen och hade i praktiken tagit över matchen när Kalmar FF alldeles mot slutet fick en hörna. MFF-spelarna stod sedan nöjda och glada över att ha kvitterat och tittade på när Kalmar nickade in segermålet till 3-2.

– Hyfsat surt givetvis, konstaterade MFF:s assisterande tränare Andreas Georgson, som i den andra halvleken coachade intensivt från sidlinjen och drev på i jakt på kvitteringen.

– Den första halvleken var verkligen inte bra. Det var nog en kombination att vi kom från semesterläge på U19-spelarna och ny grupp och nytt spelsystem. Försvarsmässigt hade vi störst problem, vi har ju anfallit med 3-5-2 även tidigare. Vi visste om att vi kommer att landa fel ibland i försvaret. Sedan tyckte jag att spelarna blev bättre och bättre på att fatta de rätta besluten under matchens gång. Fast vi hade problem även offensivt första 45. Vi tappade rätt mycket bollar, fick omställningar mot oss och bjöd på ett mål.

– Det var nog den absout sämsta U21-halvleken i år!

Anders ”AC” Christiansen spelade just den. Sedan gick han av efter att inte riktigt ha kommit in i spelet. Han gjorde dock en rejäl sax-kapning av en Kalmar-spelare där det nästan var orange färg på kortet han fick.

Att AC skulle gå av efter den första halvleken kom Uwe Rösler fram och gav besked om i pausen.

MFF hade även en testspelare i Bilal Sesay som den senaste säsongen spelat i Grimsby Towns ungdomssektion. Han är född år 2000 och kan spela både i anfallet och på en kant. Mot Kalmar FF fick han agera anfallare, före paus bredvid Kevin Harletun och efter med Granit Rushiti som anfallskollega. Sedan byttes han ut och Harletun kom in igen. Sesay hade svårt att övertyga, fick rätt få bollar att jobba med och gjorde inget för att själv kliva fram. Både Harletun och Rushiti var bättre.

Testspelet gällde U19-truppen och det är tveksamt om det han visade räcker. MFF har ju inte bara Harletun och Rushiti utan även Tim Prica att satsa på från de egna leden. Andreas Georgson var dock noga med att påpeka att i beslutet ska även vägas in hur Bilal Sesay presterar på träningarna.

– Han hade lite otur i och med att perioden han spelade till stora delar var den samma som när vi inte presterade så bra. Men vi ser ju honom i träning också givetvis och skapar en sammanfattande bild av honom.

Bilal Sesay är lillebror till Malik Sesay, som spelat i och tränat många av de lokala Malmölagen. Därmed har han redan en anknyting till Malmö och har både svenskt och engelskt pass.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close