FotbollMalmö FFNyheter

Äntligen fick Eric Larsson målfira även i MFF

Eric Larssons första mål i MFF-tröjan firade han med en rejäl volt.

Men den målgesten skaffade han sig redan för ett antal år sedan och har hållit fast vid.

– Det var när jag var 17-18 år som jag började med den. Sedan har den hängt i även om det inte blivit så många gånger jag fått visa den. Förhoppningsvis blir det fler volter i MFF redan nu i sommar, sa han efter MFF:s stabila 2-0-seger över Drita.

– Med tanke på utgångsläget var det en helt okej match. Vi hade kanske velat ha lite mer boll, men inför den andra halvleken pratade vi om att vi inte ville spela in så mycket centralt och få bolltapp utan komma in mer bakom dem och låta dem jobba. När vi sedan även gjorde 2-0 gick väl luften ur dem lite?

– Samtidigt behövde vi heller inte trycka på så mycket. Det kändes som matchen var vunnen och vi spelade av den. Det var inget superspel, men vi vann ju med 2-0 och gick vidare. Det var skönt.

Mot Örebro SK på lördag är Eric Larsson avstängd på grund av att han nått tre varningar. Därmed blir hans nästa match troligen mot rumänska Cluj i CL-kval-omgång 2.

– Hittills har jag ingen koll på dem alls. Först är det Örebro. Efter det får vi väl gå igenom vad Cluj har för styrkor och svagheter.

Kändes det här som en match där hela laget kunde spara lite kraft?

– För min del kändes det inte som jag behövde spara nu när jag inte kan vara med mot Örebro. Men annars var det väl lite så. Samtidigt var det ju många nya spelare som kom in också, som inte varit med så mycket tidigare. De ville vissa upp sig och det vara bara ut och köra och göra sitt bästa.

Och efter ditt mål skrek många på läktare skjut så fort du eller någon annan hade bollen på deras planhalva.

– Det var ju riktigt kul! Jag hade väl några skott idag som inte var lika lyckade som det som gav mål. Jag får fortsätta träna och fortsätta skjuta. Vid målet skrek jag på Samuel att jag var fri och sedan var det ingen som kom emot mig heller så jag kunde gå ännu närmare målet och försöka placera in den i bortre.

Det fungerade alldeles utmärkt…

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close