FotbollHelsingborgs IFNyheter

Zahui jagar startplats i HIF

Comebacken i Helsingborgs IF är avklarad för Thierry Zahui och målsättningen är glasklar.
– Jag vill ta en plats i startelvan. Ju förr desto bättre.

Under uppmärksammade former tvingades Thierry Zahui lämna Landskrona BoIS i maj.

Lagets nyckelspelare från sejouren i division ett hamnade i en infekterad konflikt med tränare Agim Sopi och en dryg månad senare stod det klart att den offensive mittfältarens nästa klubbadress skulle bli Helsingborgs IF.
Några tävlingsmatcher i HIF kunde det inte bli förrän transferfönstret öppnade, vilket nu har skett. Men eftersom Superettan har spelledigt för tillfället fick premiären ske i en träningsmatch mot Helsingör.
45 minuter som playmaker i nummer tio-rollen.
– Jag tyckte att det gick helt okej, det blev en assist, men samtidigt kan jag mycket bättre. Det var första “matchen” för mig på väldigt länge. HIF har lite striktare riktlinjer i sin speluppbyggnad och med nya spelare för mig krävs det en viss anpassningsperiod. Med tiden kommer kombinationerna att fungera.
Det var första matchen sedan i november – hur kändes det i kroppen?
– Det kommer att ta lite tid att komma tillbaka till tempot, men jag är inte orolig för den biten. Jag vill komma tillbaka så fort som möjligt.
– Först och främst är jag väldigt glad att få spela fotboll igen. Jag försöker att ha kul igen – och HIF får mig att känna mig välkommen.
Finns det en risk att man “vill för mycket”?
– Det spelar ingen roll på vilken nivå man är som professionell fotbollsspelare, jag måste imponera på alla på varje träning och varje match. För mig handlar fotboll om glädje – så jag försöker att hitta den. Då kommer fantasin, passningarna – och målen. Visst vill jag mycket, men nu när fotboll har blivit roligt igen så är jag säker på att det kommer att gå bra.
Vad har du fått för instruktioner av tränare Per-Ola Ljung?
– Vi har inte pratat jättemycket, jag och “Mr Peo”. Han ger mig exakta instruktioner inför träning och match och eftersom han varit spelare själv vet han vad han pratar om. Playmakers, som jag, ska heller inte få för mycket instruktioner, då går det inte att vara kreativ.
Helsingborgs IF spelar träningsmatch på söndag mot Höganäs.
– Jag vet inte om jag kommer att spela ännu, det är upp till tränaren. Men jag är beredd och inställd på att ta en plats i startelvan. Ju fortare desto bättre. Sedan får vi se vad som händer efter hösten. HIF verkar vara en fantastisk klubb som jag gärna stannar kvar i, avslutar Zahui.
Helsingborgs IF startar upp Superettan den 29 juli borta mot Jönköping för att sedan, den 2 augusti, spela hemmapremiär mot Norrby inför förhoppningsvis fullsatta läktare. På Olympia invigs nämligen Eskilscupen samma dag.
Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close