Lunds VKNyheterVolleyboll

Lunds VK skriver nytt kontrakt med Slawomir Judycki

Lunds VK har gjort klart med förra årets poängmaskin, högerspikern Sławomir Judycki.

Sławomir låg i toppen av poängligan i elitserien i fjol och snittade 4,42 poäng per set, då hans säsong fick ett abrupt avslut i februari på grund av en allvarlig fotledsskada. Han uppvisar ett varierat anfallsspel och kan gå både på kraft och finess.

– Det känns helt fantastiskt att vi får se Sławek i Lundatröjan nästa år igen. Med tanke på hans svåra skada i februari känns det först och främst riktigt skönt att han är tillbaka, samtidigt ska vi skynda långsamt. Han har gjort ett helt utomordentligt arbete med sin rehabilitering! Jag är sedan övertygad om att vi också i år får se Sławek bidra stort i anfallsspelet, säger klubbchefen Stefan Sjöström i ett pressutskick.

Slawek Judycki är ännu inte helt färdigrehabiliterad i sin sargade ankel, men i pressmeddelandet betonar han att han kommer att fortsätta lägga mycker kraft i processen i juli och augusti och hoppas kunna vara med redan i seriestarten.

Foto: Stefan Sjöström

Fakta

Sławomir Judycki

Ålder: 26 år
Längd: 191cm
Position: Högerspiker
Spikehopp: 350cm
Tidigare klubbar: Lunds VK, Espadon Szczecin, WKS Żagań, AZS Politechnika Opolska, Fart Kielce, SMS Świnoujście, UKS Błyskawica Szczecin.

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close