FotbollMalmö FFNyheter

Marcus Antonsson: En ära att spela bredvid en legend

Marcus Antonsson vill sätta ett snabbt avtryck i MFF-historien. Men han vill inte på något sätt prata om sig själv som ersättare till Markus Rosenberg i anfallet när MFF-kaptenen slutat.

– För det första kan inte jag utan att ha bevisat något i MFF säga att jag ska ersätta någon överhuvudtaget. Och Markus Rosenberg är en legend! Det ska bli en ära att få spela bredvid en sådan spelare. Nu fokuserar jag på att göra det det här halvåret och hitta ett bra partnerskap. Han är dessutom precis en sådan smart spelare jag vill ha jämte mig. Han kommer att kunna ge mig fina instick, passningar och allt annat det innebär, poängterade Marcus Antonsson efter sitt premiärpass i MFF-tröjan.

Men han ser gärna ett scenario där han får göra mål tidigt i MFF, gärna redan mot Örebro SK på lördag.

– Jag är en målskytt. Två-tre mål tidigt och jag vet att det kommer att flyta på.

På tisdagen när MFF senare på kvällen spelade match mot Drita körde han ett par rejäla fysövningar och test. Onsdagens kollektiva pass med spelarna som inte startade mot Drita avslutades sedan med att Marcus och ytterligare ett par spelare fick köra en fysträningsdel som Uwe Rösler själv höll i just för att kolla nyförvärvets status.

– Det kändes bara bra. Jag behöver komma igång. Dessutom vet jag att jag är lättränad. Ett par matcher i benen förhoppningsvis och sedan ska det inte vara några problem alls. Vi spelade sista matchen den 6 maj, tror jag, och gick på semester. Jag brukar dock alltid hålla igång under sommaren också och sköta kosten och sådant. Sedan körde jag igång i Leeds i två veckor. Fast då fokuserade jag mycket på mig själv med två pass om dagen, så jag känner mig i hyfsad form redan.

På lördag är Markus Rosenberg avstängd, Alexander Jeremejeff såld och Guillermo Molins ännu ej presenterad. Med enbart Carlos Strandberg tillgänglig är det kanske inte bara en möjlighet utan ett krav att Marcus Antonsson får göra debut direkt.

– Som fotbollsspelare vill du alltid spela.

– Klart att jag är redo om jag blir uttagen. Jag kommer inte att använda att jag inte har spelat på ett tag som någon slags ursäkt. Istället fokuserar jag på att jag ska starta så att jag är förberedd om det händer. Mentalt måste man göra på det viset.

Dagens träningspass var på hybridplanen och Marcus Antonsson har redan fått sina första duster i gymmet. Efter bara ett par dagar i Malmö är han väldigt positiv till förutsättningarna MFF har på Stadionområdet.

– MFF är en oerhört proffsig klubb. Jag kommer ju närmast från England och känner att professionaliteten i Malmö är på samma nivå, om inte bättre. Här finns alla förutsättningar för att lyckas, med fantastiskt fina faciliteter.

– Intensiteten är kanske högre i England och pengarna större. Men pengar är inte allt. Jag ser det inte som att jag misslyckats och återvänder hem utan som en möjlighet.

– Här finns oerhört bra spelare runt omkring mig som kan ge mig de där passningarna som jag gillar att få i djupet och i boxen. Plus en möjlighet att spela Champions League eller Europa League. Jag ser det bara som en väldigt stor möjlighet. Så när MFF hörde av sig blev det ett givet beslut även om jag trivdes i Blackburn. Fokus ligger också på att göra det bra i MFF och går det som jag hoppas och räknar med är det ju inte omöjligt att det leder till ett utlandsäventyr till.

Vad tyckte du om matchen mot Drita?

– De gjorde vad som behövdes med 3-0 att gå på, inte mer. Det var väl inte världens bästa tempo i matchen, men det blev en stabil vinst.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close