FotbollMalmö FFNyheter

Uwe Rösler: Jag vill ha fyra anfallare, men sätter inte press på någon

Samtidigt som Marcus Antonsson gjorde sin första kollektiva träning med MFF bekäftade klubben att Alexander Jeremejeff är klar för BK Häcken.

Men det finns fortfarande behov av ytterligare en anfallare i truppen.

– Ja, jag tycker det. Vi har en bra kommunikation i klubben och jag är inte ensam om att tycka det. Daniel och jag är på samma sida.

– Men jag vill inte tala så mycket om det nu eftersom jag tycker att vi ska koncentrera oss på vad vi har och förbereda oss för matchen mot Örebro. Men jag blev tillfrågad om jag i en ideal värld skulle vilja ha fyra och det vill jag så klart. Till slut är det dock även en ekonomisk fråga och om rätt spelare är tillgänglig. Är det inte så har vi tre som det var när jag kom. Jag sätter inte press på någon och vi har ett bra samtal inom klubben, betonar tränaren Uwe Rösler.

Att Alexander Jeremejeff lämnar beklagar Rösler

– Jag önskar honom all lycka och skulle gärna behållit honom. Men han började prata med klubben om speltiden redan innan jag kom hit. Därför var det en pågående fråga och klubben tog beslutet att nu var det rätt tillfälle att släppa honom.

– Vi har istället fått in en spelare i Marcus, vilket var absolut nödvändigt, och han är i god form. Kanske inte fullt matchredo, men generellt fit. Jag ser fram mot att jobba med Marcus. Vi räknar med att kunna använda honom på lördag, hur mycket vet jag inte än.

– Marcus är 27 år gammal och har de bästa åren framför sig. Han har erfarenhet internationellt och har redan bevisat sig i Allsvenskan. Dessutom är han en bra person.

Markus Rosenberg är avstängd mot Örebro SK och inte tillgänglig och Alexander Jeremejeff lämnar MFF med omedelbar verkan.

Jeremejeffs kontrakt med Häcken gäller till och med 2021 och han genomför sin första träning med Hisingsklubben på fredag.

– Vi har under en längre tid letat efter en anfallare och att vi nu har nått i mål med Alexander känns väldigt bra. Malmö FF ville förlänga med Alex, men han var tydligt med att han ville till oss, vilket gjorde att vi valde att gå på det spåret och köpa loss honom. Vi känner Alex sedan innan och vet att vi får en mångsidig och målfarlig spelare som trots sin storlek har en fantastisk teknik och snabbhet, säger sportchef Sonny Karlsson till klubbens hemsida.

MFF:s sportchef Daniel Andersson tackar för insatserna i himmelsblått och framhåller just speltiden som den avgörande orsaken til flytten.

– Han har gjort mycket bra för klubben och varit professionell hela vägen. Under hans tid här har vi tagit två SM-guld och det har han varit en bidragande faktor till.

– Det har funnits diskussioner ett tag där Alexander känt att speltiden inte varit tillräcklig för den ambition han har. Nu kom den här möjligheten och vi kände att det var en bra lösning, säger han i ett pressutskick.

Alexander Jeremejeff framhåller också speltiden.

– Man spelar fotboll för att få spela matcher, och det vill jag börja göra igen, säger han till Häckens hemsida.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close