MotorNyheter

Gustav Malja trivs på Hockenheim

Formel 1 är tillbaka i Tyskland efter ett års uppehåll, och med på supportprogrammet finns som vanligt Porsche Mobil 1 Supercup – som denna gång står extra mycket i fokus i den prestigefyllda sportbilstillverkarens hemland.

Gustav Malja är redo att ta sig an klassiska Hockenheim för första gången sedan 2016 (då i GP2), när den första av åtta raka tävlingshelger nu väntar för den skånske Porsche-rookien.

– Mitt fokus den här helgen ligger i första hand på ett område: kvalet. Det är där jag känner att jag har mest att förbättra just nu. Det har fungerat bra i tyska Carrera Cup, men inte i Supercupen och det hoppas jag kunna vända med start nu på Hockenheim, säger Gustav Malja i ett pressutskick.

– Kvalet är verkligen nyckeln till ett bra resultat, speciellt i ett så här jämnt och stort fält, så jag vill åka härifrån på söndag med ett bra besked på det planet. Jag trivs på Hockenheim, har vunnit där tidigare i Formel Renault, och jag ser fram emot helgen.

Foto: Porsche AG

TIDSSCHEMA

Porsche Mobil 1 Supercup
Deltävling 5 | Hockenheim (Tyskland)

Fredag 20 juli
Fri träning: 17.20-18.05

Lördag 21 juli
Kval: 13.55-14.25

Söndag 22 juli
Race (14 varv): 12.05-12.40
LIVE | Viasat Motor / Eurosport 2
REPRIS | Viasat Motor, 17.30 / Eurosport 1, 19.15

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close