FotbollMalmö FFNyheter

AC redo att varva upp i MFF-comebacken

Träningsmatcher och U21-spel är en sak, Allsvenskan en annan. Allt talar för att morgondagens match i Örebro blir Anders “AC” Christiansens riktiga comeback i MFF och han känner sig mer än redo.

– Det här har jag sett fram mot och glatt mig åt en lång tid nu. Att på nytt få vara en del av laget, säger den 28-årige mittfältaren.

Hur mycket hans roll nu kommer att skilja sig åt från hans förra sejour i MFF kommer snart att synas.

– Vi har ju ändrat systemet lite i ett par matcher. Hur det blir i morgon återstår att se. Att vi har en extra mittfältare passar mig bra. Men det är ändå svårt att säga något bestämt när man själv inte varit med i matcherna.

Hur stor nytta har du av att ha varit på plats ett tag i MFF redan?

– Förhoppningsvis stor nytta. Jag har sprungit rätt mycket de senaste två-tre veckorna ovh varit en del i gymmet. Det har varit bra att få en extra mini-försäsong efter fyra veckors semester i Belgien. Det är skönt att få igång kroppen.

– Och det är skönt att vara tillbaka i MFF. Det hörs kanske lite konstigt, men det känns som att ha kommit hem igen. Kanske för att det är nära Danmark? Det känns naturligt att vara här, jag trivs med truppen och jag tycker att vi har ett bra lag med många kvalitetsspelare.

Du har ju suttit på läktaren och sett de senaste matcherna. Vad är dina intryck?

– Vi har varit bäst på planen i alla matcherna! Och vi har skapat många chanser. Vi står oss bra på planen, ger inte bort många chanser och det ser ut och känns som om vi har en trygghet i vårt spel och sätt att spela fotboll, betonar Anders Christiansen.

MFF körde den matchförberedande träningen på hybriden. Normalt sett kör man det passet inne på Stadion och stänger. Nu gick det att se allt, men Uwe Rösler betonade att startelvan ännu inte är uttagen. AC, Romain Gall och Marcus Antonsson kommer dock troligen alla att gå in i laget direkt (mer om det här).

En möjlig startelva kan se ut så här: Johan Dahlin – Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari – Andreas Vindheim, Romain Gall, Fouad Bachirou, Anders Christiansen, Sören Rieks – Carlos Strandberg, Marcus Antonsson.

Om Rasmus Bengtsson -som avstod träningen av säkerhetsskäl – inte kan spela lär Franz Brorsson gå in.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close