FotbollMalmö FFNyheter

Tre nya tillgängliga i MFF – alla kan få spela direkt

Efter den matchförberedande träningen betonade MFF-tränaren Uwe Rösler att han inte tagit ut startelvan mot Örebro SK än. Det gör han efter att ha sovit på saken. Men han tvekar inte att använda någon av de tre spelarna som efter den 15 juli blivit tillgängliga.

Återbördade Anders “AC” Christiansen har spelat i två träningsmatcher och en halvlek i U21 mot Kalmar FF.

– Det är stora chanser att han kommer att starta, så mycket kan jag säga. Han är en av Allsvenskans bästa spelare, sa Uwe Rösler.

Romain Gall tränade sitt första pass med MFF på fredagen, men spelade så sent som i söndags för GIF Sundsvall mot AIK.

– Romain är givetvis i full matchform eftersom han spelat i Sundsvall. Det är det ingen tvekan om. Han ser säker och trygg ut. Jag pratade med honom i morse och kommer att göra det senare idag igen när vi reser och på hotellet. Han är glad över att vara här och vi är glada över att ha fått hit honom. Därför har jag ingen som helst tveksamhet över att starta honom.

Marcus Antonsson är den av de nya som gått längst utan matcher och han har bara tränat två kollektiva och ett individuellt pass med MFF. Men Uwe Rösler har i högsta grad även honom med i tankarna om startelvan.

– Marcus är mycket erfaren, men troligen inte 100 procent match-fit. Tack vare hans erfarenhet och baserat på hur han tränat ser jag dock inte någon som helst risk med att starta honom heller.

Att Marcus Antonsson på sikt har förutsättningarna att bli en succé i MFF är Uwe Rösler övertygad om.

– Ögonblick avgör matcher, karriärer och mästerskap. Det kan klicka direkt eller så kan det ta lite längre tid. Men sannolikheten är stor att han kommer att bli väldigt bra. Han är i hyfsad fysisk form och är en erfaren och intelligent spelare. Hans rörelser håller högsta klass. När han tränade med Markus Rosenberg kombinerade de direkt mycket bra utan att någonsin ha spelat med varandra, och de gjorde det helt naturligt. Det var två erfarna spelare som instinktivt hittade bra kombinationer.

Eric Larsson och Markus Rosenberg är avstängda. Truppen MFF reser till Örebro med innehåller dock ändå 20 spelare: Johan Dahlin, Fredrik Andersson, Andreas Vindheim, Franz Brorsson, Hugo Andersson, Rasmus Bengtsson, Lasse Nielsen, Behrang Safari, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Bonke Innocent, Samuel Adrian, Arnor Traustason, Anders Christiansen, Romain Gall, Felix Konstandeliasz, Sören Rieks, Egzon Binaku, Marcus Antonsson och Carlos Strandberg.

Rasmus Bengtsson gick av alldeles i början av dagens träning, men det var en säkerhetsåtgärd. Han ska vara tillgänglig för spel.

I Örebro SK är Nordin Gerzic avstängd efter att ha blivit utvisad mot IFK Göteborg i den förra omgången.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close