FC RosengårdFotbollNyheter

Tidigare MFF-talang till FC Rosengård

Det råder sommaruppehåll i Division 2, Västra Götaland, men det hindrar inte FC Rosengård från att vara aktiva på transfermarknaden.18-årige Zakaria Sawo ansluter till FCR. Det meddelade klubben på sin hemsida under lördagen. 

Zakaria Sawo, med ett förflutet i Malmö FF, är en högerfotad ytter som kan spela på båda kanterna. I och med sin ankomst till klubben blir Sawo A-truppens andra spelare som är född på 2000-talet.

Enligt FC Rosengård har Sawo tilldelats tröjnummer 29 och kommer vara tillgänglig för spel i träningsmatchen mot BK Höllviken på onsdag, den 25/8.

När Zakaria Sawo ska beskriva sig själv som spelare låter det så här:

– Jag är en spelare som är vass där framme. Snabb, stark och har bra avslut. Gillar att utmana och komma förbi motståndarna.

Den 18-årige kantspelaren har, förutom Malmö FF, representerat Landskrona BoIS U17- respektive U19-lag.

– Jag kom till FC Rosengård för att utvecklas, framförallt. Det är bra spelare, bra tränare och bra resurser här. Det är bara att ge 100% så kommer det när det kommer. Vi får väl se på träningarna, om man presterar så får man spela.

Efter 14 spelade matcher av säsongen återfinns FC Rosengård på en fjärdeplats i Division 2, Västra Götaland. Man har fem poäng upp till serieledande Lindome GIF. Serien återupptas den 6/8 när Malmö-derby står för dörren. IFK Malmö tar emot FC Rosengård i en drabbning som kommer husera på Malmö IP.

 

Joel Ask 

Foto: FC Rosengård

Relaterade artiklar

Back to top button
Close