FotbollLandskrona BoISNyheter

Intervju med BoIS nyförvärv, Melvin Frithzell

Landskrona BoIS förstärker A-truppen inför hösten. Melvin Fritzhell, som närmast kommer från FC Helsingör, har skrivit kontrakt för säsongen 2018. 

Säsongen 2017 gjorde Melvin tio mål för IFK Värnamo i Superettan, innan han prövade lyckan i Danmark. Där fick han dock begränsat med speltid, vilket öppnade upp möjligheten för en flytt över sundet.

Efter att övergången blivit officiell ställde Melvin Frithzell upp på en exklusiv intervju med Skånesport:s Joel Ask.

Hur är känslan när du skrivit på för Landskrona BoIS?

– Det är en fantastisk känsla att skriva på för en så anrik klubb som Landskrona är.

I ett gemensamt beslut med din tidigare klubb, FC Helsingør, valde du att bryta ditt kontrakt där – varför blev det så? 

– Det var som sagt ett gemensamt beslut som sagt. Jag fick inte chansen som jag var värd, därför valde jag att gå vidare. Nu är jag jättemotiverad över att få komma till BoIS och vill bara sätta igång.

Hur skiljde sig danska ligan åt från den svenska? 

– Det är högre tempo. Spelstilen är tuff, ganska fysisk liga, men jag kände att jag kunde anpassa mig. Ligamatchen jag startade i gjorde jag mål i, och i träningsmatcherna innan säsongsstarten gjorde jag fyra mål på fyra matcher.

Det låter ju ändå som ett hyfsat facit. 
– Ja, jo…

Och nu är vi här. Varför blev det just Landskrona? 

– Det är en anrik klubb som sagt, med en tränare som jag känner och snackat med tidigare, vilket jag tror passar mig bäst.

Så Agim Sopis närvaro i klubben var en bidragande faktor?
– En stor!
Har han(Agim Sopi) sagt något om hur han vill använda dig?
– Nej. Det är upp till mig att bevisa att jag är värd att använda, helt enkelt.
Fanns det andra klubbar i bilden, förutom BoIS?
– Det vet jag faktiskt inte. Min agent meddelade mig om BoIS och det lockade direkt, så tänkte inte på något annat.
Melvin har alltid varit en av de större talangerna på Malmöfotbollens ungdomssida. Han och jag spelade faktiskt ihop i yngre år, och jag har på avstånd följt Melvin sedan dess. Att han redan är en etablerad Superettan-spelare, samt innehar erfarenhet från danska Superligan, är inte förvånande när man tittar tillbaka på hur den snart 22 år unge anfallaren dominerade ungdomsserierna.
Vilket tröjnummer får du i Landskrona?  

 

– Det är faktiskt inte bestämt ännu, men nian är ledig, säger Melvin med ett leende.

Om du får välja – vilken position spelar du helst på?

– Det spelar faktiskt ingen roll. Jag är ute efter speltid och får jag bara vara på plan så är jag glad.

Melvin berättar att han och nye tränaren Agim Sopi haft en tidigare bekantskap inom fotbollskretsar, vilket Sopi bekräftar. 

– Melvin är en spelare jag haft ögonen på under en längre tid och det känns väldigt kul att äntligen få chansen att jobba med honom, säger BoIS huvudtränare, Agim Sopi, till Landskrona BoiS hemsida.

BoIS-tränaren beskriver Melvin som en poängspelare som kommer konkurrera på både anfalls- och kantpositionerna. Huvudpersonen själv ser fram emot att dra på sig den randiga tröjan.

– BoIS är en klassisk klubb med en duktig tränare som jag dessutom haft kontakt med i flera år, säger Melvin. Jag är oerhört spelsugen och ser fram emot spela framför BoIS-fansen på IP.

Klubbchef Max Lundmark gläds också åt att man hittat en lösning med Melvin Frithzell.

– Med tanke på vår ekonomiska situation så har vi hela tiden varit tydliga med att det krävdes justeringar i truppen innan det fanns utrymme att göra några förstärkningar, säger Max. Nu har vi gjort vissa justeringar och dessutom fått finansiering från annat håll, vilket kommer vara ett fortsatt krav om vi ska ta in ytterligare spelare i sommar.

På söndag drar Superettan igång igen då BoIS tar emot Gefle på IP kl 15:00. Förhoppningsvis är Melvin spelklar redan då men de som är extra nyfikna på BoIS nyförvärv kan se hans första träning med A-laget imorgon, tisdag, kl 16:30 på Landskrona IP, skriver Landskrona BoIS i ett officiellt meddelande på sin hemsida,

 

Joel Ask

Foto: Landskrona BoIS

Relaterade artiklar

Back to top button
Close