skanesport_desktop-panorama-1

Lunds VKNyheterVolleyboll

Lunds VK värvar från Australien

Centern Caleb Watson från Australien är klar för elitseriespel i Lunds VK. Det 25-åriga, två meter långa nyförvärvet kan även användas som högerspiker.

– Jag ser verkligen fram emot att spela för Lunds VK denna säsong och det ska bli riktigt kul att träffa laget, klubben och fansen från Lund, kommenterar Caleb Watson i ett pressutskick.

Klubbchefen Stefan Sjöström om Caleb:

– Vi är mycket nöjda med att ha skrivit kontrakt med Caleb. Australien har en fin volleytradition och under åren har många spelare från Australien gjort stora avtryck i elitserien. Caleb är stor och slår snabbt i mitten. Han är dessutom väldigt allround och kan också gå som högerspiker. Inte minst kommer han att bidra med sin inställning och driv att hela tiden utvecklas och bli bättre.

Caleb om den stundande flytten till Sverige och Lunds VK:

– Detta har varit en dröm ända sedan jag var en ung juniorspelare. Jag är väldigt nöjd med att ha skrivit på för Lunds VK och jag är övertygad att jag kan bidra med extra anfallskraft i truppen under 2018. Det är en fantastisk möjlighet för mig att spela professionell volleyboll utomlands och lämna min klubb i Australien. Tillsammans med mina nya lagkamrater är jag säker på att vi kan förbereda oss för en stark säsong i den svenska elitserien.

Foto: Ookus

Fakta

Caleb Watson

Ålder: 25 år

Längd: 200cm

Position: Center/högerspiker

Räckvidd: 345cm

Tidigare klubbar: WA Hornets, Northern Stars Volleyball Club, ECU Chequers Volleyball Club.

 

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2