MotorNyheter

Ny poängplats för Gustav Malja

Gustav Malja var bara ynka sekunden och en placering från ett topp tio-resultat i helgens Porsche Mobil 1 Supercup-race på Hockenheim, där han slutade som näst bäste rookie.

Malja blev 11:a bland 31 startande på den tyska Grand Prix-banan, där vädrets makter spelade en central roll under det viktiga tidskvalet på lördagen.

En regnskur innan passet gjorde banan blöt men upptorkande, och mot slutet av kvalet var det tillräckligt torrt för slicks (torrdäck). Malja missade lite i timingen i bytet från regndäck, men kunde ändå placera sin Project 1-Porsche i 11:e startruta till söndagens race – som bäste rookie – och som bäst i teamet.

I loppet var Gustav Malja sedan inblandad i en rad hårda fighter i kampen om topp tio. Tyvärr blev Malmöföraren påkörd av Zaid Ashkanani, som han själv kört om tidigare i loppet, i en manöver som domarna länge utredde men som till slut bara renderade en varning för Ashkanani.

Malja – vars bil skadades i sammanstötningen men som ändå kunde fortsätta – klassificerades alltså så småningom som 11:a, en sekund bakom tiondeplacerade Igor Walilko. Malja blev därmed loppets näst bäste rookie, och inkasserade nya mästerskapspoäng.

– Jag är ganska nöjd med den här helgen och det var faktiskt mitt bästa resultat hittills i Supercupen, säger Gustav Malja i ett pressutskick. Vi gick ut något varv för sent på slicks i kvalet, och påkörningen från Ashkanani i racet var ärligt talat riktigt osportslig, men vi är ändå med och plockar poäng och utmanar om topp tio. Vi har tagit ett litet steg i rätt riktning och nu ser jag fram emot att jobba vidare på det på en av mina favoritbanor om några dagar.

Porsche Mobil 1 Supercup är tillbaka i rampljuset redan nu till helgen, då fältet återgrupperar på Hungaroring i den ungerska huvudstaden Budapest.

Foto: Porsche AG

Porsche Mobil 1 Supercup

11-13 maj: Barcelona (Spanien)
25-27 maj: Monaco
29 juni-1 juli: Red Bull Ring (Österrike)
6-8 juli: Silverstone (England)
20-22 juli: Hockenheim (Tyskland)
27-29 juli: Hungaroring (Ungern)
24-26 augusti: Spa (Belgien)
1-2 september: Monza (Italien)
26-28 oktober: Mexico City (Mexiko)

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close