FotbollMalmö City FC

Legiec lämnar City som tränare: “Handlar om tidsbrist”

Kristian Legiec tog över som spelande tränare i Malmö City FC inför säsongen 2017. Då blev det en uppflyttning till division tre via kval. Efter tolv spelade matcher i Div 3 Södra Götaland står det klart att Legiec väljer att lämna sin roll som spelande tränare och satsar fullt på den spelande biten.

– Det handlar mest för min del om tidsbrist. Jag känner inte att jag kan ge tränarjobbet 100 procent fokus just nu. Jag vill inte göra jobbet som tränare halvdant. Det blir inte rätt mot klubben eller spelarna eller mig själv, säger Kristian Legiec och fortsätter.

– Jag kommer att fortsätter som spelare i klubben säsongen ut.

Hur vill du summera din tränarkarriär i Malmö City?

– Min tid i Malmö City som tränare har varit fantastisk och mycket lärorik. Det är mitt första tränarjobb som fotbollstränare och jag har lärt mig mycket på vägen. Vi klarade målet första året med att gå upp och det va tufft, men vi lyckades. Vi tappade lite spelare inför i år och fick in lite nytt. I början av säsongen så va det lite svajigt med resultat och spelmässigt. Vi har fått spela med mycket olika elvor. Nu känns det som det har börjat sätta sig och vi har hittat ett bra spelsätt. Alla spelarna går åt samma håll och det har visat sig i slutet resultat mässigt med 6 raka utan förlust.

Vad kommer att hända i höst för din del?

– Nu fortsätter jag som spelare och ska fokusera på mitt spel. Jag kommer spela i Malmö City som spelare samt ha futsal förberedelser med landslaget inför VM kvalet och ett Champions legue kval med Uddevalla.

Kommer du ta upp tränarkarriären på nytt, kanske i en lägre division där du kan kombinera futsalen med fotbollen?

– Kommer ta upp tränarkarriären när jag känner tiden räcker till med familj och så vidare.

Det står även klart att laget har fått nya tränare. Det blir Tommy Nilsson (som var assisterande förra säsongen) som tillsammans med Adnan Zukancic som delar på ansvaret i Malmö City.

 

Foto: Bildbyrån | Året som Malmö City FC tog hem Futsal SM. Lagkaptenen Kristian Legiec i fronten och lyften pokalen. 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close