FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

Givetvis är det bra att Guillermo Molins är tillbaka i MFF

Bekräftelsen har dröjt, men nu är det klart.

Guillermo Molins är tillbaka i MFF.

Givetvis är det bra.

För det första kan jag rimligtvis inte tycka annat efter att flera gånger ha tjatat om hur givet det var att ta tillbaka honom om chansen kom. För det andra så är jag övertygad om att jag har rätt. Reaktionerna på sociala medier sedan det blev klart idag talar dessutom sitt tydliga språk. Det finns väldigt många som väldigt mycket älskar att han återvänder.

Varför är det bra då?

Ibland kan det vara nyttigt att titta tillbaka på det man skrivit och sagt tidigare, se om det står sig och om man tycker likadant nu.

Så här skrev jag den 1 juni. Jag tycker exakt likadant nu!

“Jag är rätt övertygad om att nästan ingen på MFF-läktaren säger nej till AC.

Guillermo Molins har också ett stort stöd, men i hans fall finns det garanterat fler som tycker att MFF inte ska nappa.

Jag är inte en av dem. Jag tycker att det är lika givet att säga ja till honom. På sätt och vis ännu mer självklart!

Han var lysande när MFF vann guld 2010.

Han var ännu bättre guldåret 2013 när han under hösten återvände från Belgien och gjorde kaos med hela Allsvenskan. Fram till guldmatchen i Borås var han extremt betydelsefull för laget och när guldet säkrades mot Elfsborg var han spektakulär. Sedan fortsatte han att spela fantastisk fotboll våren 2014 innan han åkte på korsbandsskadan.

Efter det gick det snett.

Dels i processen att hitta samma höga nivå på spelet efter det långvariga skadeuppehållet, dels i kontraktsförhandlingarna.

Men grejen är att 2015 och 2016 är historia nu.

Efter korsbandskadan kunde han i stort sett inte spela en minut i MFF utan att det blev snack om hur stor risken var att han skulle gå sönder igen eller hur mycket han hade tappat under uppehållet och allt blev en jämförelse mellan då och nu. Och eftersom då – före skadan – i hans fall var så förbannat bra blev förväntningarna lite för höga och tålamodet lite för kort. Från alla, Malmö FF, supportrarna och Molins själv. Inte minst för att han inte bara skulle vara en av de bästa spelarna utan även en av dem som ledde laget.

I det perspektivet är jag övertygad om att det nu faktiskt är en fördel att han varit ifrån MFF ett tag. Han har spelat regelbundet i Panathinaikos, i ett lag och en liga som står sig bra i en jämförelse med MFF och Allsvenskan. Knäet håller, fysiken håller och han har i lugn och ro kunnat hitta tillbaka till en högre nivå.

Att kontraktsförhandlingarna bröt samman var inte en av parternas fel. Men det är också historia nu och det som gick snett då kan kompenseras i det nya avtalet.”

Varför har det dröjt?

Ingen aning. Men det lär komma fram. Och om det inte gör det, är det viktigt att få reda på?

Och minnas att av alla saker som avgör när MFF ska offentliggöra en övergång kommer supportrarnas behov att få ett rykte bekräftat långt, långt, långt ner på listan. Förmodligen allra sist.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close