MotorNyheter

Budapest nästa för Gustav Malja

Bara några dagar efter att målflaggan föll på Hockenheim i Tyskland rullar Porsche Mobil 1 Supercup vidare med nästa deltävling på ungerska Hungaroring.

Gustav Malja har förhoppningar om ett topp tio-resultat när Porsche-cirkusen nu anländer till den knixiga Grand Prix-banan utanför Budapest, där Malmöföraren för ett år sedan nådde en milstolpe i karriären när han testade en av Sauber-stallets Formel 1-bilar.

– Det blir speciellt att komma tillbaka till Hungaroring, som alltid har varit en favoritbana för mig. Jag var på pallen där i Formula Renault 3.5 Series 2015, men höjdpunkten är förstås F1-testet förra året, säger Gustav Malja i ett pressutskick.

– Jag ser fram emot att testa banan i Porschen; det kommer definitivt att bli en stor kontrast mot det jag kört där tidigare. Det finns många svepande kurvor där det gäller att hantera den extra vikten på rätt sätt och se till att bilen sätter sig i sidoförflyttningarna. Det är väldigt svårt att köra om på Hungaroring och kvalet kommer bli absolut avgörande, så jag hoppas att jag kan ta ett steg till i rätt riktning på det planet och starta så långt fram som möjligt i racet på söndag.

Foto: Porsche AG

TIDSSCHEMA

Porsche Mobil 1 Supercup
Deltävling 6 | Hungaroring (Ungern)

Fredag 27 juli
Fri träning: 18.10-18.55

Lördag 28 juli
Kval: 13.25-13.55

Söndag 29 juli
Race (14 varv): 12.35-13.10
LIVE | Viasat Motor / Eurosport 1

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close