FotbollMalmö FFNyheter

Marcus Antonsson har en bra och en dålig trend mot Norrköping

Om Marcus Antonsson får spela mot IFK Norrköping hoppas han att en trend ska hålla i sig och en annan brytas.

I Kalmar FF-tröjan mötte han IFK Norrköping tre gånger i Allsvenskan.

Den 27-årige nyblivne MFF-anfallaren gjorde mål alla tre gångerna!

Men Kalmar FF förlorade alla tre matcherna. Det blev 1-2, 1-2 och 1-4 med Marcus Antonsson som ensam målskytt alla tillfällena.

– Det är ju skillnad på om det är mål som leder till en vinst och är viktiga eller om de kommer i en skitmatch man förlorar med 1-4. Men jag kommer ändå ihåg målen, väldigt detaljerat hur jag gjorde dem också, berättar Marcus Antonsson.

Är det något av de tre som är värt att komma ihåg?

– Eftersom Andreas Johansson fortfarande är inblandad så finns det ett där jag löpte från honom och lurade honom. Det gör jag gärna om imorgon.

Hur svårt är det att göra mål mot IFK Norrköping?

– Norrköping är ett väldigt spelskickligt lag och jag skulle vilja säga att de har sina styrkor när de själva har bollen. Det finns absolut grejer man kan utnyttja i deras försvarsspel. Men överlag är det ett skickligt lag och det visar ju tabellen också. Vi är dock så bra att oavsett motstånd så ska vi göra vår grej, sedan löser det mesta sig självt.

Du har ju fått börja spela lite grann i MFF, tycker du att det är lagom speltid hittills?

– Man vill ju alltid spela, så är det bara. Samtidigt kommer jag egentligen från en semester. MFF har koll på statistik och annat och vet hur de vill matcha in mig och sedan köper jag att det är upp till Uwe hur mycket han vill spela in mig nu. Sedan har vi ju andra anfallare också. Carlos är i jättefin form och gör mål och Mackan är Mackan.

– Jag har absolut tålamod i detta skedet och ska försöka ta vara på chansen när jag får den. Och bygga upp mig! Det känns som om jag blir starkare och starkare och träningarna vi har haft dagen efter match med de som inte spelade från start har hållit väldigt högt tempo med en bra intensitet. Det är sånt som är väldigt nyttigt att få i benen innan man går in.

– Sedan är det ju alltid svårt att få till en intensitet som är lik en match på träningarna. Men jag tycker att vi är på mycket god väg och Uwe har lagt upp det bra. Så småningom ska jag vara i toppform.

Det görs ju rätt många mätningar, med GPS och så vidare. Har du fått feedback på hur du ligger till i dem?

– Själv har jag inte koll, men staben har det garanterat. Och två år i England har jag i statistiken vi fått utprintat på papper kunnat se att både i Blackburn och Leeds var jag den som sprang mest på träningarna och även i matcherna om man ska jämföra 90 minuter. Så det är ju en grej jag har som en styrka att jag är löpstark och springer mycket. Det har säkert MFF koll på också, att jag är bra på det, och nu ser hur det stegras efterhand.

Det blir varmt under matchen. Är du en spelare som påverkas av värme?

– Givetvis påverkas alla spelare. Fast jag försöker att aldrig fundera på saker jag inte kan påverka. Det är bara att köra och jag brukar snarare tänka att det är lika för alla och att det bara är att härda ut, bita ihop och vara starkare mentalt än de övriga.

– Med inramningen på Stadion, publiktrycket och en fin gräsmatta hamnar heller inte fokus för mig på att det är varmt utan på att det är underbart att spela fotboll med de förutsättningarna.

Om du startar mot IFK Norrköping, är det perfekt tajming för dig då?

– Jag är ju skittaggad och hungrig och vill visa vad jag går för. Och bidra till laget givetvis. Men om jag inte gör det köper jag det, fortsätter att jobba på mot att hitta en riktigt bra fysisk form och verkligen vara redo. Blir det start kommer jag att kriga från första sekunden och blir det inte start får jag komma in och göra mål istället.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close