FotbollMalmö FFNyheter

Rösler: Fullt fokus och publiken behövs mot Norrköping

Returen i Champions League-kvalet mot Cluj på onsdag är inget MFF-tränaren Uwe Rösler tänker på eller tar hänsyn till nu. Alla tankar, all kraft och allt fokus ligger på lördagens match mot IFK Norrköping.

Framförallt för att det behövs.

– Jag ska göra det absolut klart, IFK Norrköping är det bästa laget jag sett med bollen i Allsvenskan den här säsongen. De har en mycket bestämd spelstil i uppbyggnaden, många mittfältare som spelar i backlinjen och målvakten är väldigt bekväm med bollen. De är inställda på att attackera och kan använda alla elva spelare i det syftet. Flera av spelarna är dessutom rörliga och viga  och är bra på att ta sig ur tajta ytor. Det finns snabbhet och de kan löpa med bollen. Jag har inte sett alla lagen i Allsvenskan än, men av de jag sett är det Norrköping som är bäst i eget bollinnehav, poängterade Uwe Rösler efter dagens stängda träning.

Därför tas laget efter vad som behövs för att vinna mot IFK Norrköping, inte med tanke på vad som väntar på onsdag. Det går inte i MFF:s tabelläge.

– Vi är inte i en position där vi kan tänka på Clujmatchen. För att vinna behöver vi vara på toppen av vår fömåga, hur hög den nu kan vara med tanke på det täta matchprogrammet.

Det var även därför Uwe Rösler direkt efter 1-0-segern i Rumänien gick ut och vädjade till MFF-publiken att ställa upp och fylla Stadion och menade både mot IFK Norrköping och Cluj.

– Publikens hjälp blir viktig, det var budskapet jag ville sända ut.

– Sommaren bjuder på extrema temperaturer och vi behöver hålla i bollen ibland, för vi kan inte pressa i 90 minuter. I det här vädret är det omöjligt. Vi behöver hitta en bra rytm, pressa dem i perioder och få dem att göra misstag och från det skapa chanser.

Fouad Bachirou var med på dagens träning och deltog i delar av dem. Han är också med bland de 19 spelare som MFF tagit ut till matchen. På lördagen ska de reduceras till 18 och Bachirous reaktion efter träningen kommer att vara avgörande.

– Han var med och tränade, i delar av träningen. Med den typen av skador brukar man ibland behöva vänta 24 timmar för att stämma av. När vi gjort det tar vi ett beslut.

Att Bachirou inte var med fullt ut i alla övningar tyckte inte Uwe Rösler skulle tolkas som att chansen till en plats bland de 18 minskade.

– Jag sa att han var med i delar av träningen, men det kan ju också vara så att han tränade hårdare än de övriga när han inte var med. Vi är naturligtvis inte dumma utan testade honom idag för att kunna se hur han reagerar imorgon. Och jag är inte medicinare, vi har mycket bra folk i den staben och jag följer deras råd.

MFF-truppen: Eric Larsson, Egzon Binaku, Behrang Safari, Sören Rieks, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Arnór Ingvi Traustason. Markus Rosenberg, Carlos Strandberg, Anders Christiansen, Rasmus Bengtsson, Romain Gall, Marcus Antonsson, Lasse Nielsen. Andreas Vindheim, Johan Dahli, Fredrik Andersson, Franz Brorsson och Samuel Adrian.

Det innebär att Bonke Innocent hamnar utanför de 19.

I IFK Norrköping är Jón Gudni Fjóluson avstängd.

Vid 15-tiden på fredagseftermiddagen hade det sålts 17 650 biljetter till Stadion.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close