FotbollMalmö FFNyheter

Ingen fara med Lewicki – eller Bengtsson

En knapp kvart in på den andra halvleken i matchen mellan MFF och IFK Norrköping sänkte värmen Oscar Lewicki.

MFF-mittfältaren kände sig överhettad redan i pausen och när den andra halvleken kom igång blev det värre. Efter ett dussin minuter lade han sig ner på gräset och fick ledas ut i omklädningsrummet.

Han repade sig dock snabbt och efter matchen kom det lugnande besked.

– När vi kom in till honom såg vi att han var påverkad helt enkelt. Så det var inga konstigheter, bara att byta ut honom. Troligtvis var det en kombination av värmen och den tuffa belastning vi haft på många av våra spelare. Men han mår redan nu mycket bättre. Lugnande besked alltså, berättade MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson.

– Man ska inte dra för stora växlar på det som hände, även om vi givetvis kommer att följa upp och göra alla undersökningar vi behöver göra.

Förstod ni direkt vad det handlade om?

– När vi kom ut frågade vi först om det handlade om någon smäll eller liknande som vi missat från bänken. Men det var det ju inte och då måste man göra de vitalparameter-tester vi har och då tog vi ganska snabbt beslutet att byta ut honom.

Oscar Lewicki kände sig yr och illamående och även orkeslös, så det var ett enkelt beslut.

Mot slutet av matchen fick Rasmus Bengtsson en känning. Där ska det heller inte vara någon fara.

– Det krampade till lite i ljumsken, men vi har checkat honom efteråt och det var inga problem. Annars var det lugnt, konstaterade Jesper Robertsson.

Därmed är det fortfarande helt tomt på MFF:s skadelista.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close