FotbollMalmö FFNyheter

Rösler: Hårdaste matchen sedan jag kom till klubben

MFF-tränaren Uwe Rösler var nöjd med segern, spelarnas insats – och publiken!

– Det här var den hårdaste matchen sedan jag kom till MFF. Inkluderat Champions League-kvalmatcherna. Jag sa det före matchen och jag säger det samma nu efter: IFK Norrköping är det bästa laget jag sett med bollen så här långt. De hade en jättestor chans att ta bort oss från racet idag och vi hade stor press på oss.

– Med tanke på förutsättningarna, antalet matcher vi haft och hettan så gav spelarna mig allt idag ända ut till de sista dropparna. Men det är den enda möjliga vägen framåt för oss om vi ska kunna ta igen gappet i tabellen, som var massivt när jag kom hit.

MFF vann avslutsstatistiken rätt övertygande, men Uwe Rösler tyckte inte att den berättade hela historien om matchen.

– Vi kunde inte kontrollera matchen de sista 20 minuterna, det hade vi tyvärr inte en chans att göra. Med sex skott på mål mot deras ett kunde vi ha dödat matchen, men i det här skedet måste vi lära oss att bli mer effektiva. Jag är överlycklig att vi ändå kunde vinna mot ett så starkt lag och vara med i racet. Det ska MFF vara.

Efter matchen mot Cluj kommer en matchfri helg. Då blir det lite avlastning på spelarna. Men först ska Cluj klaras av.

– Att vi möter dem på onsdag istället för tisdag är bra. Och den matchen är så speciellt för oss att den av sig själv blir lättare att klara av. Jag sa att jag hoppades att supportrarna skulle ställa upp och stötta oss både idag och mot Cluj. Idag fick jag svaret. Supportrarna var magnifika. När vi släppte in ett mål såg de att vi behövde deras hjälp och de spelade en stor roll i att vi kunde hämta kraft och hänga på. Jag tror att vi kommer att behöva den hjälpen på onsdag också.

– Och vi kommer att återhämta oss. Vi har en mycket bra fys-stab och efter Clujmatchen kommer jag att ge spelarna ett par dagars ledigt. De förtjänar det, betonade Uwe Rösler.

IFK Norrköpings-tränaren Jens Gustafsson var framförallt nöjd med den anda halvleken och tyckte att matchen var ett bevis på att hans lag flyttat fram positionerna i jämförelse med den förra säsongen.

– Jag tyckte att vi spelade dem i händerna i början av matchen. Det tog ett tag innan vi kom in i det och liksom löste upp pressen som MFF satte in så att vi kunde få igång vårt passningspel. Sedan blev det bättre och bättre under halvlekens gång och andra halvleken spelade vi helt okej. Men MFF är starka och till slut blev de för starka.

– Det vi är väldigt stola över är att det blev en match över 90 minuter. Förra året när vi satt här så vann vi, men då rörde vi knappt bollen under stora delar av matchen. Vi ser nu att vi växt enormt som lag och tar med oss den delen av prestationen. Efter 15 omgångar har vi 30 poäng och nu ska vi se till att göra en bra match mot GIF Sundsvall, konstaterade IFK Norrköpings-tränaren.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close